Da li ste znali da tretman kiseonikom možete uraditi kod kuće?

Danas postoji širok spektar tretmana koji odgovaraju različitim potrebama kože, a retki među njima preporučuju se osobama svih generacija i svih tipova kože. Jedan od njih je tretman kiseonikom za čiju su popularnost najzaslužnije holivudske zvezde, a u međuvremenu je postao sastavni deo ponude u salonima širom sveta, pa žene koje su posvećene nezi lica vole da prište sebi ovo malo parče luksuza. Tretman funkcioniše tako što se specijalno kreiranim mašinama pod pritiskom u površinske i srednje slojeve kože isporučuje potrebna doza kiseonika i hranljivih sastojaka koji su prilagođeni klijentu, a najčešće se koriste hijaluronska kiselina, antioksidansi i peptidi.

2 kiseonik

@eleanarpendleton

Ovakav tretman ima niz benefita, a osnovni su:
Poboljšava proizvodnju kolagena – infuzija kiseonika i vitamina u kožu podstiče proizvodnju kolagena, što vraća volumen i čvrstinu koži koja je izgubila elastičnost.
Pomaže detoksikaciju kože koja je svakodnevno izložena zagađenom vazduhu, duvanskom dimu ili suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama tokom grejne sezone.
Podstiče obnovu ćelija što ubrzava zarastanje ožiljaka, smanjuje akne i fleke.
Žene koje su imale priliku da isprobaju ovaj tretman znaju koliko im je koža nakon toga meka, sveža i sa zdravim, rosnim sjajem. Međutim, cena ovog tretmana nije zanemarljiva, a sličan efekat možete postići i kod kuće, ukoliko pažljivo pratite naša uputstva. Koža će vam biti višestruko zahvalna, a ako se pitate da li vam je ovako nešto potrebno u ovom trenutku, odgovor je potvrdan jer u danima kada često nosite masku, vaša koža vapi za kiseonikom.

1 kiseonik

@laurengores

OČISTITE KOŽU I NAPARITE LICE

Za početak je važno da temeljno očistite kožu kako biste bili sigurni da ste uklonili svu prljavštinu s lica. Potom u veću posudu sipajte oko pet šolja ključale vode, stavite peškir preko ramena i glave i naparite lice tako što će vam glava biti udaljena od vode 10-15 cm. Ostanite u ovom položaju oko 15 minuta, a po želji u ključalu vodu možete staviti i suvo cveće ili ulje lavande ili kamilice.
Ne samo da će para otvoriti vaše pore i omogućiti hranljivim sastojcima, koje će kasnije nanositi, da dublje prodru u kožu već će i osloboditi vaše lice od toksina, opustiće vam mišiće i pojačati cirkulaciju. Treba napomenuti da dobra prokrvljenost znači da u vašu kožu stiže krv bogata kiseonikom koja će vašem licu dati tako poželjan rosan izleg.

Oxygen-Facial-4-683x1024

@helloglowblog

NANESITE MASKU 

Nakon što ste parom otvorili i pročistili pore, ali i povećali protok krvi kroz kožu, vreme je za hranljivu masku koja će povećati nivo kiseonika. Da biste napravili masku, potrebno vam je:
2 kašike bentonit gline
1 kašika fino mlevenog ovasa
2-3 kapi esencijalnog ulja šipka, kamilice ili šargarepe (sva pomenuta ulja pogodna su za sve tipove kože, pa čak i za najosetljiviju)
2 kapi vodonik-peroksida (hidrogen koji se koristi za dezinfekciju rana)
po želji možete dodati ružinu vodicu da biste dobili željenu konzistenciju maske
Napomena: Vodonik-peroksid je jedinjenje bogato kiseonikom koje prodire duboko u kožu, ali kada se nanosi direktno na lice može da dovede do iritacije. U kombinaciji s drugim sastojcima iz ove maske, bezbedno ga je koristiti, ali je jako važno da ne stavite više od dve kapi kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

Oxygen-Facial-1-683x1024

@helloglowblog

U posudi pomešajte sve sastojke drvenom kašikom (mešanje gline matalom nije preporučljivo), a ako je potrebno dodajte i malo ružine vodice. Nanesite deblji sloj maske na kožu, a preko nje stavite peškir koji ste prethodno natopili toplom vodom i dobro iscedili. Na ovaj način će hranljivi sastojci dublje prodreti u kožu, pa ukoliko je potrebno, skinite peškir i ponovo ga nakvasite i iscedite kako bi bio topao sve vreme dok je maska na vašem licu. Nakon 5-10 minuta uklonite masku mlakom vodom i obrišite lice.

3 kiseonik

@ouali_camelia

UMIRUJUĆA MASAŽA

Na kraju nanesite u debljem sloju serum na bazi hijaluronske kiseline ili vašu omiljenu hidratantnu kremu nežno masirajući lice. Masaža pomaže da serum ili krema dublje prodru u kožu i oslobađa vaše mišiće od napetosti. Rezultate ćete primetiti odmah nakon tretmana kada će vaša koža biti mekša, sveža i obnovljena.

4 kiseonik

@laurengores

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @vivaluxuryblog
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top