Deset dokaza da je tartan ponovo na modnom radaru

U igri asocijacija verujemo da bi svako rekao da ga cvetni print podseća na leto dok karirani dezen vezujemo za hladno doba godine. I zaista je tako. Čim temperature počnu da padaju, svi se obično vraćamo omiljenim komadima sa šarmantnom šarom, koji su postali simbol jeseni i zime. Tako se i ovog puta tartan našao u kolekcijama mnogih dizajnerskih brendova, kao što su Vivienne Westwood, Molly Goddard, Dior, Alessandra Rich ili Longchamp, a u skladu sa tim, postao je i sastavni deo ponude gotovo svih high street kuća.

@lucywilliams02

@camillecharriere

Iako je reč o printu koji je nam je poznat već vekovima, svake godine nam dolazi u nešto drugačijem izdanju, pa dok su prethodnih sezona uglavnom bile aktuelne Prince de Galles i houndstooth šare, sada je glavno mesto zauzeo tradicionalni tartan.

@carodaur

Dizajneri su se očekivano potrudili da nam ovaj dezen učine što zanimljivijim, pa je tartan poželjan je na svim odevnim komadima – od blejzera i kaputa do suknji i haljina. Najbolji deo priče jeste činjenica da se ova šara lako prilagođava različitim prilikama, tako da može biti odličan izbor i za strogo poslovne ili smart casual outfite, ali i za ležerne, pa čak i večernje izlaske. Modne influenserke već su izabrale svoje favorite, koje uglavnom kombinuju s odećom u tamnin i zagasitim bojama.

@hannahcrosskey

U nastavku vam donosimo dodatnu outfit inspiraciju za kombinovanje ovog bezvremenom printa, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

@tineadreaa

@handinfire

@lucywilliams02

@chrissyford

@leoniehanne

@tineadreaa

VODIČ ZA KUPOVINU

ZARA,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 2.590 din.

BERSHKA,
cena: 3.290 din.

BERSHKA,
cena: 7.590 din.

MANGO,
cena: 3.490 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

UNRAVEL PROJECT,
farfetch.com

MSGM,
farfetch.com

RED VALENTINO,
farfetch.com

VIVIENNE WESTWOOD,
Blejzer: farfetch.com,
Suknja: farfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lucywilliams02
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top