Desetominutni trening po meri Kendall Jenner

Top model i rialiti zvezda Kendall Jenner jedna je od najvitkijih devojaka na planeti, a njena fenomenalna figura nije rezultat svakodnevnih višečasovnih treninga već pažljivo osmišljenih desetominutnih vežbi koje radi svakog dana. Između defilea na modnim pistama, snimanjima editorijala i reklama koje se uglavnom rade na različitim krajevima sveta, maneknka nema mnogo vremena za odlaske u teretanu već svoje vežbe radi u hotelu ili kod kuće dok gleda televiziju. Njena tajna je u vežbama koje se rade iz popularnog plank položaja. Reč je najefikasnijim vežbama za jačanje tela – od mišića leđa i trupa do stražnjice, ruku i nogu.
Plank je zapravo izdržaj u gornjoj poziciji skleka, stoga mišići rade na sličan način kao kod sklekova – ne izdužuju se niti se krate, nego se dubinski jačaju i postaju izdržljiviji. Jako je važno da budete u ispravnom položaju te kada se podignete na ruke i oslonite na nožne prste, gornji deo tela mora da bude u ravnoj liniji. Težinu rasporedite na ruke i noge, s tim da napregnete mišiće stražnjice kako biste dodatno pojačali ravnotežu.
Iz ovog položaja mogu se raditi najrazličitije vežbe, a Kendall je nedavno otkrila svojih 10 omiljenih. Svaku vežbu radi po jedan minut što joj je sasvim dovoljno da ima telo koje je dostojno titule Victoria’s Secret anđela.
U nastavku pogledajte njenih 10 omiljenih vežbi i bacite se na rad. Više nemate izgovore!

Foto: @kendalljenner

Podeli

Scroll to Top