Detalji zbog kojih će vaša dnevna soba izgledati malo luksuznije

Dnevna soba zauzima centralno mesto u svakom domu i predstavlja prostoriju u kojoj provodimo najviše vremena kada smo kod kuće. Ovo je prostor u kome se okupljamo sa ukućanima ili primamo goste zbog čega su dobra organizacija i red od presudnog značaja ako želimo da nam ti dragoceni trenuci proteknu u prijatnoj atmosferi. Istina je da je renoviranje dnevne sobe zahtevan zadatak, ali osim promene celokupnog nameštaja ili boje zidova, postoji bezbroj načina da nadogradite ovaj prostor, a ne zahtevaju mnogo vremena ni novca. Uz mudar odabir nekoliko dekorativnih elemenata, lako možete stvoriti sopstvenu oazu mira u ovom delu doma. Nekoliko dekorativnih jastuka, prekrivač ležerno prebačen preko sofe ili biljke i cveće najčešće su sasvim dovoljni da se još lepše osećate kad se vratite sa posla ili kad odlučite da okupite prijatelje.

Ako ste pred početak prolećne sezone osetili nalet energije i inspiraciju da preuredite dnevnu sobu, mi vam u nastavku donosimo nekoliko predloga.

Dekorativni jastućići i ćebad

Svi znamo da novi jastučići ili ćebad mogu potpuno da preokrenu izgled našeg kauča ili ugaone garniture, a samim tim i čitavog dnevnog boravka. Ukoliko volite ušuškanu estetiku birajte jastučnice bogate teksture i pletenu ćebad, ako ste minimalista u duši, verovatno će vam se najviše dopasti svedene boje, a možete se opredeliti i za neki od aktuelnih printova.

ZARA HOME,
cena: 2.290 din.

Coffee table knjige

Ukoliko želite da vaša dnevna soba izgleda malo elegantnije i otmenije, coffee table knjige su sve što vam je potrebno. One su tradicionalno deo su gotovo svih impresivnih enterijera i detalj koji unosi instant luksuznu atmosferu. Kao što im samo ime kaže, ideja je da ih držite na stočiću za kafu, a predstavljaju stilski simbol i znak svojevrsnog prestiža.

Posteri

Zidne dekoracije oduvek su bile odlično rešenje kada želimo da promenimo atmosferu u svom domu, a u poslednjih nekoliko godina najaktuelniji su posteri. Bogatu ponudu ovih dekorativnih komada možete naći u radnjama pristupačnih brendova tako da je ovo jedan od najpovoljnijih načina da transformišete svoju dnevnu sobu.

Ogledalo

Već smo vam pisali o tome da ogledalo može da transformiše svaku prostoju u vašem domu, a u dnevnoj sobi se mahom koriste za postizanje iluzije većeg prostora. Ako vam je to glavni cilj, najbolje je da ogledalo stavite iznad troseda. S druge strane, jedan od vodećih trendova jesu velika ogledala u dnevnom boravku. Najatuelniji su svakako valoviti oblici, mada nećete pogrešiti ni sa klasičnim pravougaonim ogledalima.

ZARA HOME,
cena na upit

Predmeti za odlaganje

Svako od nas ima niz stvari koje nemaju tačno mesto i čine da naš prostor izgleda neuredno. Zbog toga je kupovina korpi, stočića ili polica savršen način da im odredite mesto i da ujedno postignete veći sklad u prostoriji.

Biljke i cveće

Sveže cveće u lepoj i modernoj vazi daje poseban šarm svakoj dnevnoj sobi, a sličan efekat dobićete i ako oplemenite prostor sobnim biljkama. Za koju ćete se varijantu odlučiti, zavisi od vašeg ukusa i životnih navika. Ukoliko nemate mnogo vremena, birajte sobne biljke. U suprotnom, kupujte redovno sveže cveće.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jessie_bush, @jessie_bush
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top