Detoksikacija kože: Odmorite vaše lice od jakog make-upa

Možda ste čuli za detoksikaciju u ishrani koja se bazira na načelu 5+2. Reč je o režimu u okviru koga tokom pet dana u nedelji možete da jedete šta god poželite dok preostala dva dana morate da ograničite svoje kalorije na 500 dnevno za žene i 600 za muškarce. Povremeni post je dokazano odličan za dugoročne zdravstvene benefite. Ali, lekari su otišli i korak dalje u primenjivanju 5+2 formule, pa tako sada američki dermatolozi savetuju da ovo načelo počnemo da upotrebljavamo i kada je u pitanju naša koža.
Proces je jednostavan. Nanosite šminku na lice kao i obično pet dana u nedelji dok preostala dva dana ostavite kožu da diše i nemojte na nju stavljati ništa osim hidratantne kreme. Smatra se da je odmaranje lica tokom dva dana u nedelji ključno za detoksikaciju kože. To će osvežiti vašu kožu, smanjiti upale ukoliko ih imate i pomoći u ozdravljenju kožnih bolesti kao što su ekcemi, psorijaza, akne ili suva koža. Ova formula će omogućiti i da vaš ten zablista, jer se koža svakog časa obnavlja i stoga blago peruta iako to uglavnom ne primećujemo. Šminka zadržava izumreče ćelije dok kada smo bez šminke one će svakako neprimetno biti uklonjene sa našeg lica.
Za bolje rezulatete morate povesti računa i od rugim segmentima nege, pa tako budite uvek sigurno da make-up koji nanosite odgovara vašoj koži, da je proverenih proizvođača i da ne uzrokuje bilo koje promene na koži. Ne koristite jak make-up ukoliko to nije neophodno, a najvažnije od svega je redovno čišćenje lica. Pre spavanja je potrebno dobro očistiti vašu kožu, jer i tokom sna ona se obnavlja.

Podeli

Scroll to Top