Dočekajte spremno bikini sezonu: Pet trikova za instant mršavljenje

Vreme letovanja je već počelo. Međutim, da bismo bezbrižno obukli svoje kupaće kostime potrebno je da svoje telo dovedemo u top formu. Sada je već prekasno za uobičajene dijete koje zahtevaju vreme već oni koji imaju višak kilograma pribegavaju instant rešenjima. Najveća greška pri tome jeste da se izgladnjujete i držite drastične dijete koje se na kraju uglavnom pokažu kao kontraproduktivne. Zbog toga vam donosimo pet saveta zahvaljujući kojima ćete se osloboditi viška kilograma bez neželjenih efekata.

#1 Dupli Smoothie
Uvedite dbar jedan tečni obrok tokom dana. Prirodni smootghie-i su najbolje rešenje. Zahvaljujući njima vaš probavni sistem će dobro raditi, a šećer u krvi će vam biti uravnotežen tako da nećete osećati iscrpljenost. Ako želite instant mršavljenje, umesto doručka i ručka konzumirajte smoothie-e pune proteina dok za večeru jedite ribu i povrće bogato vlaknima.

#2 Redovni treninzi
Ako želite da što pre smršate, morate i redovno trenirati. Zahvaljujući vežbanju sagorevaćete višak kalorija, a vaš probavni sistem će bolje raditi. Birajte intenzivne treninge koje ćete završavati opuštajućim vežbama koje će izbaciti višak vode iz vašeg organizma.

#3 Raspored obroka
Nakon večere nemojte jesti narednih dvanaest sati, odnosno između večere i sutrašnjeg doručka treba da prođe taj vremenski interval. Prvi šest do osam sati nakon što večerate, vaše telo je usmereno na probavu, a poslednjih četiri sata na detoksikaciju. Ako pojedemo bilo šta pre spavanja ili kasno večeramo može se dogoditi da imate lošu probavu što nikako ne želimo kada imamo u planu da se olobodimo viška kilograma.

#4 Spavanje
Spavanje reguliše hormone, a najbolji hormonalni balans se postiže kada spavate u prirodnom dnevnom ritmu. Potrudite se da soba u kojoj spavate bude tamna i legnite obavezno pre jedanaest uveče.

#5 Suplementi
Mnogo žena ima probleme sa probavom i nadutošću. To može da bude frustrirajuće i da uspori proces mršavljenja. Da biste izbegli ovaj problem pijte dovoljno vode tokom dana i unosite vlakna. To možete uraditi tako što ćete kašičicu chia ili semenki lana dodati svom smoothie-u. Magnezijum je takođe odličan suplement i najbolje ga konzumirajte pre spavanja jer će uravnotežiti rad vaših creva.

Podeli

Scroll to Top