Dodatak koji će učiniti da vaša kosa izgleda zdravije i blistavije

Jabukovo sirće već se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini mnogih naroda, a odličan je i u službi ženske lepote. Ova namirnica ubrzava metabolizam, beli zube, umiruje akne, leči opekotine od sunca… Ipak, najefikasnija je u borbi protiv masne kose i peruti. Jabukovo sirće bolje od bilo kod drugog preparata uklanja masnoću i sve nataložene proizvode sa kože glave ostavljajući kosu čistom i sjajnom. Zbog toga njegovo korišćenje preporučuju svi svetski frizeri, a sastavni je deo i mnogih inovativnih proizvoda za kosu na prirodnoj bazi. Ukoliko želite da se uverite u njegove benefite, pripremili smo vam listu načina na koji možete koristiti ovu zdravu namirnicu.

1. UMESTO ŠAMPONA ZA SUVO PRANJE
Pomešajte oko 100 ml jabukovog sirćeta sa 200ml vode u bočici sa rasprašivačem. Naprskajte vašu kožu glave i sirće će ukloniti svu masnoću. Za razliku od šampona za suvo pranje, na ovaj način ne morate da strahujete od ostatka talka na glavi.

2. ZA SJAJNIJU DLAKU
Pomešajte dve kašike sirćeta sa šoljom vode i isperite kosu sa tim posle šamponiranja. Nakon toga stavite lagani balzam i dobićete sjajniju kosu.

3. TRETMAN PROTIV PERUTI
Pomešajte sirće sa vodom i mešavinu umasirajte u kožu glave pre šamponiranja. Možete da stavite kafenu kašiku sirćeta u šampon pre pranja kose i masirajte. Sirće u sebi sadrži prirodan sastojak koji se bori protiv gljivica i bakterija od kojih nastaje perut.

Foto: Grace Loves Lace

Podeli

Scroll to Top