Dolce&Gabbana: Oda majkama i italijanskoj tradiciji

Bila je to revija sa konceptom u pravom smislu te reči! Najzapaženiji šou na Milan Fashion Weeku, a i na dosadašnjim nedeljama mode, definitno je predstavljanje modela za jesen/zimu 2015/`16 italijanskog dua Domenica Dolcea i Stefana Gabbana. Naglašavajući tradiciju svoje zemlje u kojoj majke zauzimaju posebno mesto, a pre svega rukovodeći se izrekom „mama uvek zna najbolje“ nastala je kolekcija posvećena mamama.

nas 1 dg 2315

Na mnogim modelila mogli su se videti „mama, volim te“ ili „za najlepšu mamu na svetu“ na francuskom i italijanskom jeziku. Oni su krasili koktel haljine A kroja, kratke džempere, suknje i kapute. Posebno su bili upečatljivi modeli ukrašeni motivima iz dečijih crteža i to u vidu printa što je kompletnoj kolekciji dalo neku dozu razdraganosti i svežine. A mnoge je podsetilo i na venčanicu Angeline Jolie. Neizostavni deo bio je i motiv ruže kao simbol večne lepote i ljubavi, kao i komadi izrađeni od čipke. Svake sezone kuća Dolce & Gabbana predstavi neki poseban dodatak, a ovog puta to su bile luksuzne slušalice opkopčane raznobojnim kristalima i krznom.

1p dg 2315

Pistom su mnoge manekenke prošetale držeći za ruke devojčice ili noseći bebe u naručju dok je model Bianca Balti koja je trenutno u drugom stanju izazvala najveću pažnju publike i javnosti. Među modelima bila je i naša Antonina petković koja je radila mnoge revije na ovogodišnjem Fashion Week-u u Milanu.

7p dg 2315

6p dg 2315

5p dg 2315

4p dg 2315

3p dg 2315

2p dg 2315

Foto: Instagram/ stefanogabbana, dolce&gabbanaofficial

 

Podeli

Scroll to Top