Domaći brendovi nakita u čije smo se komade bukvalno zaljubili

Bez obzira na godišnje doba i sezonske trendove, elegantan i efektan nakit najbolji je dodatak koji će upotpuniti baš svaku odevnu kombinaciju. Bilo da ga kupujemo za sebe ili poklanjamo drugima, nakit uvek biramo sa posebnom pažnjom.
U poslednjih nekoliko godina sve je više domaćih dizajnera nakita čija nas kreativnost i jedinstvenost iznova oduševljavaju. Zato vam ovog puta predstavljamo četiti domaća brenda u čiji smo se nakit bukvalno zaljubili. Verujemo da su vam neka imena poznata, a ukoliko nisu, evo prlike da ih upoznate, kao i da saznate sve o njima.

Sestre Vitanov

Iza ovog brenda stoje sestre, Marina i Danijela Vitanov, koje su treća generacija u zlatarskom porodičnom poslu. Ovaj zanat ih je zanimao još od vremena kada su kao devojčice radile u porodičnoj radnji za džeparac, ali su u momentu životne prekretnice odlučile da izađu iz okvira klasičnog zlatarstva i da počnu da prave nakit koji se poklapa sa njihovom estetikom i vrednostima. Za njih je kreiranje nakita veoma lična stvar. Važno im je da ih ljudi prepoznaju kao iskrene, osećajne i neposredne, a kako same kažu – nakit je poezija koja sve to prati. Komade izrađuju ručno, od zlata i srebra, a u svaki je utkana kako posvećenost i ljubav tako i odgovornost jer su njihovi komadi deo nečijh uspomena, važnih događaja i srećnih trenutaka. Obožavaju prirodno kamenje i često ga koriste kod izrade prstenja, ali i drugih komada. Uvek možete da im se javite sa nekom posebnom željom i porudžbinom, a još ih više raduje kada neko izabere da baš njihov nakit bude poklon koji će nekoga obradovati. Veliku pažnju posvećuju i pakovanju nakita, pa tako u kutijice uvek dodaju jednu od svoje dve porukice. Jedna je: sijaj svij sjaj, a druga je: ti stvarno činiš ovaj svet čudesnim. Ovo je ujedno i poruka koju žele da prenesu svojim nakitom: svako od nas čini ili treba da čini ovaj svet čudesnim.

Eja Collection

Krajem 2020. godine dve drugarice odučile su da pokažu da minimalistički, klasičan nakit može da oplemeni baš svaku odevnu kombinaciju, bilo da se radi o dnevnoj ili večernjoj varijanti. Inspiraciju za ime brenda pronašle su u grčkoj mitologiji, naime Eja je bila grčka boginja zore, a uz to jedna divna baka nosila je baš ovo ime. Pobornice su stava da je klasika večna i da trendove ne treba slepo pratiti, pa ih zato raduje kada dobiju kompliment da se njihovi komadi mogu nositi godinama. Iako im je početna ideja bila da dizajniraju isključivo kolekcije bez custom made opcija, želje klijenata su presudile i odlučile su da ipak nađu balans između zahteva klijenata i svoje estetike. Tako su i nastali peronalizovani oblici pojedinih komada, kojima su lični pečat dale njihove klijentkinje. Sav nakit izrađuju od plemenizih metala – srebra, zlata i srebra sa pozlatom.

Tiny Mine Jewlery

Još jedan brend iza koga stoje dve sestre, Tiny Mine Jewelry nastao je 2014. godine upravo iz potrebe ove dve devojke za nakitom koje su želele da nose, a nisu mogle da ga pronađu na našem tržištu. Tako su odlučile da dizajniraju nekoliko komada za sebe, a nedugo nakon toga i da ih pokažu na društvenim mrežama i vide reakcije. Od tada do danas kreiraju i ručno izrađuju nakit prepoznatljivog stila. Morali smo da se zapitamo, otkud ovako neobičan naziv za brend, a devojke su nam otkrile da je ideja bila da to bude jedinstven i simboličan naziv, koji će njihove kupce asocirati na nešto maleno i lično, što će uvek imati uz sebe. Nakit izrađuju od srebra i zlata, sa dodacima bisera i dragog kamenja. Iza njih je osam godina znanja i iskustva, a kako kažu, inspiraciju traže u svemu što im život donosi, ljubavi i radosti, ali i svakodnevnim izazovima. Od početka su imale ideju da nakit koji prave bude diskretan i ličan, pa zato veliki značaj i uticaj na sam dizajn imaju kupci sa sopstvenim idejama, a to je posebna vrednost po kojoj je ovaj brend prepoznatljiv.

Cot Jewelery

Sa željom da stvore nešto večno, luksuzno i nosivo u svakoj prilici, u aprili 2017. Godine, dve prijateljice su sasvim spontano došle na ideju za hobi koji će kasnije prerasti u brend simboličnog naziva – Circle of Trust. To je upravo ono čemu ove devojke teže da izgrade sa svojim klijentkinjama, ženama koje im veruju i kojima se dopada ono što one rade. Diskretan i prefinjen nakit koji dizajniraju izrađuju isključivo od 14k i 18k zlata, sa kristalima ili brilijantima, a ono što je najvažnije, vrlo rado će ostvariti ideje svojih klijenata i pretočiti ih u jedinstveni komad sa njihovim ličnim pečatom. Tako možete birati vrstu zlata ali i napraviti svoje kombinacije slova ili različitih simbola. U njihovoj ponudi ćete pronaći minđuše, ogrlice, lančiće i narukvice sa najrazličitijim privescima od zvezdica, krstića, ključića do srca i detelina sa četiti lista, a nama su za oko posebno zapale burme. Ukoliko tražite burmu sa posebnim i ličnim značenjem, onda je ovo je prava adresa za vas.

Tekst: Kristina Blagojević
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top