Dr Nenad Stanković: Oslobodite se bora na vratu uz 3D mezoniti

Verovatno se i vama događa da prilikom redovne nege lica i tela često zaobilazite vrat. A reč je o veoma kritičnom područiju na kome se pojave prvi znaci starenja. Ispod kože vrata koja je prilično tanka nema neophodnih masnoća koje bi činile podršku, pa ova zona lako gubi vlažnost i elastičnost. Ako uzmemo u obzir i važne faktore kao što su zagađenje, izlaganje suncu i svakodnevne pokrete vrata, neminovna je pojava horizontalnih bora.

Kako esteska medicina koja se bavi neinvazivnim metodama podmlađivanja neprestano napreduje, za problem bora na vratu pronašla je efikasno rešenje – 3D mezoniti. Za sve one koji bi da odlože hirurški lifting, ovaj način zatezanja kože je pravi izbor budući da su efekti tretmana brzo vidljivi i traju nekoliko godina. Naime, mezoniti su resorptivni konci koji se plasiraju pod kožu stimulišući stvaranje novog kolagena, elastina i hijalurona, a potpuno se razgrađuju za četiri do šest meseci. Reč je o principu zatezanja opuštenih delova kože putem regeneracije vlastitog kolagena. Njihovom primenom, vrat se može uspešno remodelirati, a beživotnoj koži vraćaju se tonus i elastičnost. Prednost 3D mezoniti jeste to što se veoma jednostavno i brzo postavljaju na sve nivoe kože i što se klijent odmah može uveriti u rezultate tretmana, te ne čudi što je ova tehnika podmlađivanja prilično aktuelna. Pored evidentnog efekta zatezanja kože, možemo uočiti i poboljšanje njenog izgleda i kvaliteta.

– Moje iskustvo sa primenom 3D mezoniti u saniranju bora na vratu potvrdilo je činjenicu da je ovo najbolji neoperativni metod za zatezanje opuštene kože, posebno ako uključuje i rejuvenaciju kože faktorima rasta iz sopstvene krvi. Dok mezoniti pružaju potporu koži, faktori rasta podstiču matične ćelije da se diferenciraju u fibroblaste koji proizvode kolagen i elastin – otkriva dr Nenad Stanković.

1p e 14915

Akcija za septembar – 20% popusta na tretman mezonitima u kombinaciji sa krvnom plazmom
Estetski centar „Estera“
Šumatovačka 111/20, 066/378 372
Beograd, Vračar

www.ESTERA.rs

Foto: Vesna Lavrnja

Podeli

Scroll to Top