Dr Nenad Stanković: Priuštite sebi negovan i privlačan dekolte uz 4D lifting

U svakodnevnoj nezi kože, dekolte koji je veoma često izložen štetnim uticajima UV zraka, biva nepravedno zanemaren. Koža u ovoj regiji je tanka, lako gubi vlagu, a s obzirom na to da nedostaju mišići i masno tkivo, bore se produbljuju i postaju sve izraženije. Drugim rečima, ovakva estetska nepravilnost utiče na celokupan izgled koji ni pored negovanog lica ne može biti besprekoran. Ipak, uz pomoć mezoniti u kombinaciji sa krvnom plazmom, mnoge nesavršenosti mogu biti uspešno otklonjene.

Kako koža dekoltea sadrži malo lojnih žlezda, sklona je dodatnom isušivanju i brzo gubi elastičnost. Upravo se mezonitima podstiče stvaranje novog elastina i kolagena koji se proizvode oko plasirane niti i opuštenoj koži vraćaju tonus i zategnutost. Mezoniti su biorazgradiva vlakna koja se nakon šest meseci od tretmana potpuno resorbuju, a efekti su vidljivi i do nekoliko godina. U cilju unapređenja ove estetske procedure i postizanja još boljih rezultata, mezoniti se često primenjuju u kombinaciji sa krvnom plazmom pacijenta.

1p e 16815

Krvna plazma je prava riznica budući da izolovani trombociti iz krvi sadrže brojne faktore rasta koji stimulišu proizvodnju kolagena. Tako se stvaraju novi krvni sudovi i povećava esktraćelijksi prostor čiji je osnovni sastojak hijaluronska kiselina. Ukratko, ovom kombinovanom metodom, proces starenja se znatno usporava.

– Zbog specifičnog sinergijskog delovanja, popularni 4D lifting, odnosno mezoniti u kombinaciji sa krvnom plazmom, pruža odlične rezultate u svakodnevnoj praksi. Dok mezoniti daju efekat zategnutosti pružajući bolju potporu tkivu, prokrvljenost, a samim tim i ishranjenost kože, faktori rasta koji se nalaze u trombocitima omogućavaju stvaranje novog kolagena koji se sa godinama smanjuje – naglašava dr Nenad Stanković.

Akcija za avgust – 30% popusta na 4D lifting u estetskom centru Estera

Estetski centar „Estera“
Šumatovačka 111/20; tel: 066/378-372
Beograd, Vračar
www.ESTERA.rs

Foto: Vesna Lavrnja

Podeli

Scroll to Top