Dr Nevenka Dokmanović otkriva kako da vratite sjaj svojoj koži

Vitamin C jedan je od najznačajnijih antioksidanata, koji ne deluje blagotvorno samo na naše telo već i na kožu. Međutim, da li ste znali da ljudska bića ne mogu prirodno da sintetišu ovaj molekul, već je kako ceo organizam, tako i naša koža zavisna od eksterne suplementacije? U skladu sa tim, brend La Roche-Posay lansirao je obnavljajući serum protiv bora – Pure Vitamin C10, koji je pogodan za sve tipove kože, pa čak i najosetljiviju. Ovaj proizvod glavni je saveznik u borbi protiv bora, gubitka sjaja i neujednačene teksture.
Osim čistog vitamina C, koji ima važnu ulogu u zadržavanju vlage i povećanju blistavosti, aktivna i optimalna koncentracija sastojaka u ovom serumu uključuje i salicilnu kiselinu koja podstiče uklanjanje izumrlih ćelija, i neurosensin koji deluje umirujuće i ima efikasno protivupalno dejstvo. Nakon testiranja proizvoda, čak 71 odsto ispitanika smatra da tanke linije izgledaju smanjene i da im ton kože deluje blistavije, 84 odsto istaklo je da proizvod pruža koži zdrav sjaj, a 87 odsto njih da tekstura kože deluje finije.

1 vc 13220

Pure Vitamin C10 nedavno je predstavljen i kod nas, a na druženju koje je organizovano za influensere i novinare, dr Nevenka Dokmanović, specijalista dermatovenerologije, prisutnima je pružila korisne savete o tome kako da vitamin C implementiraju u svoju beauty rutinu. Ona je istakla da vitamin C ima krucijalnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala, koji nanose štetu našoj koži u smislu degradacije kolagena, elastina i hijalurona, što dalje dovodi do gubitka jedrine, pojave bora i neravnina. To su sve razlozi zbog kojih preporučuje upotrebu ovog moćnog seruma.

2 vc 13220

– Najbolje je da Pure Vitamin C10 koristite ujutru, na čistu kožu lica, vrata i dekoltea. Posle toga, potrebno je naneti kremu sa SPF 15, a pacijenti koji ne žele da nanose SPF, mogu nanositi serum na čistu kožu uveče pre spavanja – tvrdi Dokmanovićeva koja kaže da ćete zbog ovog proizvoda imati lepu i negovanu kožu, ujednačene boje i teksture, poput one koje dobijamo Instagram filterima.

3 vc 13220

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top