Dva ključna saveta za negovane ruke uprkos niskim temperaturama i čestom pranju

Pored lica, ruke su najizloženije negativnim uticajima iz spoljne okoline pa je neophodno da njihovoj nezi posvetimo posebu pažnju, naročito tokom najhladnijeg dela godine. Niske temperature, vetar, kao i prelasci iz toplih prostorija na hladan spoljni vazduh slabe barijeru kože zbog čega iritansi lakše prodiru. Ako tome dodamo da zbog koronavirusa peremo ruke češće nego ikada, jasno nam je da naša koža konstantno gubi vlagu, postaje suva, a može doći i do pucanja i perutanja. Da bi i tokom zime, uprkos čestom pranju, ruke ostale nežne i graciozne, najvažnije je da ojačamo kožnu barijeru i nadomestimo izgubljenu vlagu. U nastavku vam otkrivamo dva ključna beauty trika koja su vam potrebna u ovom delu godine.

INTENZIVNA HIDRATACIJA

Upotreba hidratantne kreme nakon svakog pranja ruku izuzetno je bitna, a vaše ruke će vam biti zahvalne i ako ih ponovo namažete nakon 20-30 minuta kako biste im priuštitli dodatnu hidrataciju. Prilikom izbora negujućih preparata trebalo bi da znate da su najučinkovitiji oni koji sadrže glicerin, prirodna ulja ili shea buter. Radi intenzivne hidratacije jednom nedeljno pre spavanja namažite deblji sloj losiona ili kreme na ruke, a nakon što koža upije, stavite pamučne rukavice i prespavajte sa njima. Ovaj trik koriste svi hand modeli dan pre snimanja kampanja.

1 ruke

Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm

2 ruke

L’occitane Shea Butter Hand Cream

4 ruke

PARAFINSKA PAKOVANJA

Tretmani parafinskim voskom već godinama se koriste za lečenje ispucale kože na rukama i stopalima. Potrebno je da napre rastopite parafinski vosak (možete ga kupiti u većini apoteka i prodavnica za snabdevanje salona lepote), a potom ga nanesete na čitavu površinu šaka. Kada se gornji sloj voska osuši stavite rukavice i sačekajte da deluje 15-ak minuta. Nakon toga, skinite rukavice i ukonite vosak s ruku. Videćete da će vaša koža istog trenutka biti znatno mekša i glatkija jer ovaj tretman uklanja mrtve ćelije s kože i poboljšava perifernu cirkulaciju.

@darjabarannik

Naslovna fotografija: @darjabarannik
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top