Dva nova naslova za sve koji su razočarani serijom Emily in Paris

Kada govorimo o serijama od kojih je ženska populacija ove sezone imala najveća očekivanja, Emily in Paris bila je na vrhu liste. Dovoljan je bio podatak da iza ovog Netflixovog projekta stoji ekipa iz serije Seks i grad i filma Đavo nosi Pradu, pa da žene širom sveta mesecima čekaju početak prikazivanja. Međutim, već nakon prve epizode, najisčekivanija serija postala je najveće razočaranje. Mnogo klišea, poput onog da su Francuzi arogantni i bahati, a Amerikanci ignorantni, nerealna slika Pariza, kao i života ambiciozne junakinje, glavne su zamerke zbog kojih su mnogi odustali od gledanja. Pa ipak to ne znači da ove jeseni i zime nećemo uživati u kvalitetnim pričama sa kojima ćemo se mnogo lakše poistovetiti nego sa junakinjom koja šeta Parizom u vrtoglavim potpeticama.
Možda je Emily in Paris ove sezone najveći Netflixov peh, ali na vodećoj streaming platformi uskoro stiže nekoliko novih serija koje su vredne pažnje. Mi smo izdvojili dva naslova za koje smo sigurni da će razgaliti svaku žensku dušu. U pitanju su serije inspirisane bestseler romanima, koje u centar pažnje stavljaju dve večite teme – ljubav i prijateljstvo.

FIREFLY LANE

@katherineheigl

Serija inspirisana istoimenom knjigom autorke Kristin Hannah prati život prijateljica Tully i Kate, od njihove 14. pa sve do 40-tih godina, u kojima navigiraju kroz uspone i padove u brakovima, karijerama i vlastitom prijateljstvu. Mada su kao tinejdžerke bile potpuno različite – Tully glasna i uporna, a Kate sramežljiva i tiha, spojila ih je životna tragedija zbog koje su ostale vezane jedna za drugu. Iako Tully ide putem karijere i novca, a Kate bira brak i majčinstvo, to ne utiče na njihovu bliskost, sve do finalnog izazova.
Ova serija raduje nas, između ostalog, i zbog toga što glavne uloge tumače televizijske zvezde Katherine Heigl i Sarah Chalke, koje volimo još od serija Uvod u anatomiju, odnosno Scrubs.

BRIDGERTON

Istorijska drama nastala po bestseleru Julije Quinn, odvija se u Londonu, 1813. godine. Glavna junakinja Daphne Bridgerton, potiče iz ugledne porodice iz Bridgertona, a s obzirom na to da joj je vreme za udaju, potraga za partnerom postaje njen prioritet. Dok se nada da će kao njeni roditelji uspeti da nađe nekoga u kog će se zaljubiti, njenom starijem bratu ne odgovara nijedan potenijalni zet. Međutim, kad Daphne upozna netipičnog vojvodu od Hastingsa, o kom kruže razne priče, njena potraga za suprugom drastično se menja. Radnja obeležena skandalima, romantikom i napetim odnosima, puna je uzbuđenja, a zanimljivi i dinamični dijalozi dodatni su bonus ove serije.
Glavne uloge igraju Phoebe Dynevor i Rege-Jean Page, a u seriji glumi i britanska zvezda Julie Andrews.

Naslovna fotografija: @naomiavrahami
Foto: Instagram, IMDb

Podeli

Scroll to Top