Stiže sezona džempera, evo koji će modeli obeležiti aktuelnu jesen

Prvi dan jeseni odličan je tajming za pregled novih modela džepera koji će obeležiti aktuelnu sezonu. Iako i dalje uživamo u prilično visokim temperaturama za ovo doba godine, izvesno je da ćemo jako brzo spakovati majice i šortseve na dno svojih ormara dok će udobno pletivo i farmerke postati naša pouzdana dnevna uniforma.
Postoji nešto privlačno u šarmantnom pletivu zbog čega mu se tradicionalno okrećemo sa prvim zahlađenjem, a u skladu sa tim, uvek zauzima važno mesto u svim kolekcijama za jesen i zimu. Tako su u radjne i online shopove odavno su stigli raskošni komadi od trikotaže, a ako se pitate u kojim bi modelima i stilovima trebalo da se okrenete, tu smo da vam pomognemo.

Dok su prošle godine najpopularniji bili džemperi sa prugama i oversized rolkom, među kojima je it status imao model brenda Toteme, nova sezona donosi nam nove trendove. Pod uticajem old money estetike, na radaru su se našli oversized džemperi i kardigani inspirisani čuvenim Chanelovim modelom, dok nam još uvek prisutni Y2K trendovi donose crop modele. Ali to nije sve. Nastavite da skrolujete jer vas čeka pregled svih najvažnijih trendova za aktuelnu jesen i nadolazeću zimu.

Oversized siluete

Opušteni predimenzionirani džemperi već su zauzeli glavno mesto u kolekcijama gotovo svih brendova, a uglavnom dolaze u paru sa neutralnim i zagasitim nijansama. Najbolje izgledaju u kombinaciji sa pantalonama sa širokim ili ravnim nogavicama, mada ih možete nositi i sa farmerkama.

INJournal izbor

Kratko pletivo

Ako niste tip koji voli oversized pletivo, možda su crop modeli vaša „šoljica čaja“. Ovakve komade videli smo na revijama Christiana Diora, Emilije Wickstead i Benettona. Dok ćemo ih za vreme prelazne sezone kombinovati sa farmerkama i pantalonama, kasnije ćemo ih nositi preko košulja i haljina.

INJournal izbor

Prugasto pletivo

Pruge ostaju aktuelne i u narednim mesecima. Ove sezone uglavnom idu u paru sa debljim džemperim, otvorenim kragnama i kardiganima. Naravno, najpopularnije će biti breton pruge, ali se dosta dobro kotiraju i crno-bela ili bež i crna kombinacija.

INJournal izbor

Kardigan

Mada je kardigan ove sezone poželjan u svim varijantama, najpopularniji će biti krojevi inspirisani čuvenim modelom brenda Chanel – sa velikim dugmadima i džepovima sa strane. Ove modele već nose mnoge influenserke, a odlične verzije možete naći u high street radnjama.

INJournal izbor

Pletenice

Motiv pletenica takođe je aktuelan ove sezone, a mi ga volimo jer daje retro šarm svakom stajlingu.

INJournal izbor

BRUNELLO CUCINELLI,
mytheresa.com

Pleteni prsluci

Nakon dužeg vremena, pleteni prsluk ponovo je aktuelan. Dok još traje lepo vreme nosićemo ga umesto topa ili preko majice, a kasnije mahom preko košulje.

INJournal izbor

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @emitaz
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top