22.04.2015

Ekscentrični Woody Allen uskoro dobija svoj muzej u Barseloni

Čuveni filmski redatelj Woody Allen uskoro će dobiti muzej posvećen njegovom liku i delu i to u Balseloni. Autor filma “Ljubav u Barseloni” ili u originalnom nazivu “Vicky Cristina Barcelona” i sam je bio inspirisan ovim španskim gradom u kome je smestio radnju spomenutog čuvenog filma u kome smo pratili ljubavne zavrzlame Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Rebecce Hall i Javiera Bardema.
Otvaranje ovog muzeja sponzorisaće kompanija Mediapro koja je producirala brojne Allenove filmove uključujući i “Ljubav u Barseloni”, “Ponoć u Parizu” i “Rimu, s ljubavlju”. Ovo nije prvi put da grad Barselona slavi umetnost čuvenog filmadžije, pa je tako 2008. godine u toj metropoli dobio spomenik.
Zgrada koja je predložena kao mesto muzeja naziva se La Llotja, a sagrađena je u sedamnaestom veku. Prostire se na više od 2000 kvadratnih metara i ima tri novoa. U muzeju će biti predstavljeni ključni trenuci Allenove filmske karijere i u kojem će biti izloženi predmeti povezani sa njegovim kultnim filmovima.

Poslednje vesti
Ne propustite