Eucerin je juče predstavio svoju liniju SPF proizvoda, a mi smo bili na licu mesta

U prijatnom ambijentu restorana Ebisu Square Nine hotela, brend Eucerin® organizovao je juče druženje za beauty novinare i urednike, a mi smo bili na licu mesta. Tom prilikom, farmeceutkinja Dragana Palfi, direktorka Eucerin Srbija, upoznala nas je sa preparatima sa UV zaštitom ovog brenda, a predstavila nam je i njihov najnoviji SPF proizvod – Eucerin®Hydro Protect Ultralagani fluid za zaštitu od sunca SPF50+. Ona se osvrnula i na značaj podizanja sveti o odgovornom ponašanju na suncu, čemu je ovaj brend već dugo posvećen.
– Nakon osam godina tokom kojih, uz vašu podršku, sprovodimo društveno odgovorne kampanje Pregled za sve i Zaštita za sve, čiji je cilj prevencija i edukacija u oblasti zaštite od sunca, u Srbiji je znatno podignuta svest o značaju odgovornog ponašanja na suncu. Veoma je važno da ova tema ostane u našem i vašem fokusu jer sunce jeste neophodno za dobro zdravlje i raspoloženje, ali ima i svoju negativnu stranu – rekla je na početku događaja Dragana Palfi.

Dragana Parfi

Ona je ukazala da u tom cilju, Eucerin® konstantno radi na unapređivanju efikasnosti formulacija svojih preparata i jednostavnosti i prijatnosti njihove upotrebe, jer je redovnost primene jednako važna kao i izbor adekvatnih preparata za zaštitu od sunca.
Tokom prezentacije, Palfi je objasnila šta znači superiorna zaštita od sunca i na koji način Eucerin® preparati za zaštitu od sunca nude više od UV zaštite.

Novija naučna saznaja ukazuju da, osim UVA i UVB zraka, negativne efekte na kožu ima i HEVIS (High Energy Visible Light), to jest vidljiva svetlost visoke energije. Ova, takozvana plava svetlost u sunčevom spektru, utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres i mogu oštetiti DNK kože. U skladu sa tim, svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS, i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK.  

Pored toga, dodavanjem određenih aktivnih principa formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca prilagođene su individualnim potrebama kože, bilo da je u pitanju koža sklona aknama ili hiperpigmentacijama, koža koja stari ili dečja koža.
– Najnovija generacija naših preparata, poput Eucerin®Dry Touch Gel-krema za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, dodatno, sadrži i takozvanu Dry Touch tehnologiju, zahvaljujući kojoj se lako i brzo upijaju i ne ostavljaju trag na koži. Ovaj aspekt formulacije preparata za zaštitu od sunca veoma je važan, jer utiče na primenu zaštite od sunca kod onih korisnika kojima smeta što se nakon nanošenja za kožu lepi pesak ili ostaje trag na odeći – rekla je Palfi.

Posebna pažnja tokom događaja posvećena je predstavljanju novog Eucerin®Hydro Protect Ultralaganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+. Ovaj preparat jedinstven je po tome što odgovara svim tipovima kože i istovremeno obezbeđuje superiornu zaštitu od sunca i povećava hidrataciju kože do 25%.
Tajna jedinstvenosti formulacije Eucerin®Hydro Protect Ultralaganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+ je u Hidro-tech complexu, kombinaciji hidrirajućih sastojaka, koju čine hijaluronska kiselina, prirodni vlažeći faktori i glicerin. Zahvaljujući intezivnoj hidrataciji koju obezbeđuje ovaj kompleks, koža je istovremeno sveža, lepa i zaštićena uz upotrebu samo jednog preparata.

Na događaju je naglašeno i da, pored brige o zdravlju svojih korisnika, brend Eucerin® brine i o održivosti i zaštiti životne sredine. U skladu s tim Eucerin® formulacije za zaštitu od sunca ne sadrže mikroplastiku, a iz pakovanja su, kao kod svih Eucerin® proizvoda, isključena štampana uputstva.

Tekst i foto: Promo

Podeli

Scroll to Top