Novi filmovi i serije na HBO Maxu koje očekujemo ovog juna

Iako nam vremenske prilike trenurno ne idu na ruku, nesumnjivo je da će nam jun doneti prve letnje temperature, pa ćemo veći deo slobodnog vremena želeti da provodimo van kuće. Međutim, istinski ljubitelji filmova i serija sigurno će izdvojiti trenutke za opuštanje uz neki od atraktivnih naslova na streaming platformama. Tim pre što su nam HBO Max narednog meseca donosi nekoliko odličnih poslastica, do čijih premijera bukvalno odbrojavamo dane. U nastavku smo izdvojili tri serije, dva igrana filma i jedan dokumentarac koje sigurno nećemo proputiti.

Idol
Premijera: 5.jun

Serija Idol sa Lilly Rose Deep i The Weekndom, u glavnim ulogama, jedan je od najisčekivanijih naslova ove godine. Radnja se odvija u okruženje muzičke industrije, a prati gurua za samopomoć i vođu savremenog kulta (The Weeknd) koji razvija komplikovan odnos sa pop idolom u usponu (Lilly Rose Deep). Serija je premijerno prikazana na festivalu u Kanu, a iako nije oduševila kritiku, to ne znači da neće biti obožavana od strane publike.

I tek tako… (2. sezona)
Premijera: 22. jun

Verujemo da će se najveći broj žena najviše obradovati novim epizodama serije I tek tako… Iako je prva sezona izazvala mnogo oprečnih mišljenja, činjenica je da je gledanost bila odlična i da i dalje uživamo u priči o prijateljstvu, ljubavi i svim izazovima koje život nosi sa sobom. Glavna pitanja na koja će nam nove epizode doneti odgovor jesu: kakva je budućnost za Carrie i Aidana i hoće li Miranda ostati sa Che? Brojimo sitno do 22. juna.

Čestiti Čejmsonovi (3. sezona)
Premijera: 19. jun

Serija, koja pripada žanru komedije, priča priču o svetski poznatoj porodici teleevangelista sa dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i dobrotvornog rada. Kad se razmaženoj deci Gemstona konačno ostvari želja da preuzmu kontrolu nad Crkvom, otkriju da je vođstvo teže nego što su zamišljali i da njihov ekstravagantni stil života ima visoku cenu.

Sigurno mesto
Premijera: 2. jun

Traumatični događaj – iznenadni pokušaj samoubistva – stvara jaz u svakodnevnom životu tročlane porodice. Životi im se iz temelja menjaju, kao da su uvučeni u nevidljivi rat. Radnja je ograničena na najakutnije, kratko vremensko razdoblje i situaciju koja se svodi na najvažniju stvar – spas voljene osobe. Film je nastao na temelju ličnog iskustva hrvatskog reditelja Juraja Lerotića, koji ujedno igra i glavnu ulogu.

Heroji radničke klase
Premijera: 2. jun

Lidija (Jasna Đuričić) poslovna je žena hladnog srca koja radi za građevinskog investitora sumnjivog morala. Lidijin glavni zadatak je da nadgleda radnike koji rade „na crno“ na gradilištu i da po svaku cenu štiti imidž kompanije. Radnici se pak suočavaju sa brutalnom realnošću kapitalizma. Neplaćeni i iscrpljeni, moraju da uzmu sudbinu u svoje ruke. Kad odluče da se pobune i zauzmu za svoja prava, gradilište će postati pozadina za sukob društvenih klasa i morala. Heroji radničke klase, sa pobednicom EFA (za „Kvo vadis, Aida?“) Jasnom Đuričić, razotkriva nemilosrdnu korupciju, kapitalizam i nepravdu u igri „velika riba jede malu ribu“.

Prva petorka
Premijera: 9. jun

Okrenuta je nova stranica u političkoj istoriji kada je mlada žena po imenu Sana Marin izabrana za najmlađu premijerku na svetu u Finskoj. Oko nje se formira kabinet odlučnih žena koje počinju da vode državu. Gotovo istog trena tih pet snažnih žena suočene su sa izazovom bez presedana kada se svetska pandemija proširila i na Finsku. Nakon što su svoju zemlju provele kroz pandemiju, izbija rat i Evropu baca u dalje turbulencije. Istovremeno, obavljajući svoj zahtevan posao, ministarke imaju decu i žive svoj privatni život. Ova dokumentna serija daje nam uvid u to ko su te ambiciozne, staložene žene koje političku kulturu pokreću napred i inspiracija su širom sveta.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: IMDb
Foto: IMDb, Promo

Podeli

Scroll to Top