Ove frizure iz 70-tih ponovo su u modi

Postoji nešto privlačno u estetici iz 70-tih godina zbog čega nekako uvek nađe put do naših srca. Od zvonastih farmerki, preko oversized naočara za sunce do boho haljina i kaubojki, svi komadi koji su definisali ovu dekadu gotovo nikad ne izlaze iz mode, menja se samo to što su nekada više, a nekada manje u fokusu. Međutim, dok su vesele 70-te bile i više nego inspirativne kada je reč o modi, što se tiče beauty segmenta, jedino što je vredno pomena jesu frizure. Bile su to godine kada su it devojke nosile šiške, razdeljak na sredini, shag i dugu kosu u kombinaciji sa krupnim lokanama. Upravo su se ove frizure vratile na velika vrata i jedan od vodećih trendova ove sezone. I ne samo to, upućeni se slažu da će obeležiti i narednu godinu.
Ukoliko planirate promenu frizure, evo koji bi trendovi iz 70-tih trebalo da se naću na vašem radaru.

KRUPNE LOKNE

Ako postoji neki hair trend koji nas odmah asocira na sedamdesete, to je definitivno ovaj. U pitanju je ujedno i trenutno najpopularnija frizura iz te dekade, a na TikToku i YouTubeu već možete da nađete na stotite različitih tutoriala za postizanje big blowout looka. Čitava priča vrti se oko toga da na kosu prosušenu peškirom najpre nanesete penu ili drugi sličan proizvod, a da zatim četkom, pramen po pramen uvijate od lica prema gore. Jako je važno da pramenovi budu krupni i da ih što duže fenirate kako bi ostali u željenom položaju. Drugi način da postignete ovaj look jeste da koristite tople viklere, koji su ponovo u trendu.

RAZBARUŠENE LOKNE

Ovo je frizura koju smo prvenstveno zavoleli zbog Zendaye, a verovatno već znate da su disko kraljice iz 70-tih često nosile razbarušene lokne i to u kombinaciji sa shag frizurom. Ležerne lokne najbolji su izbor za devojke koje već imaju kovrdžavu kosu, a sve što će im biti potrebno jeste preparat za stilizovanje. Naravno, ako imate ravnu kosu, a dopada vam se ovaj look, sličan efekat možete postići uz pomoć figara.

DUGA KOSA + ŠIŠKE

Duga kosa je u to vreme takođe bila čest izbor među devojkama, a uglavnom su je nosile uz šiške. I to ne bilo kakve šiške, već one čija dužina prelazi obrve. Ova frizura podrazumeva i da razdeljak bude na sredini.

PRELOMLJENI BOB

Bob frizura u svim svojim varijantama nosi se već godinama, ali ovog puta dolazi sa najvećim volumenom do sada. Za razliku od sleek boba koji smo maham nosili poslednjih sezona, sada je vreme za potpuni preokret. Da biste postogli ovaj look, trebaće vam neki od proizvoda za volumen novije generacije, a kosu možete prelomiti velikom četkom ili toplim viklerima.

AFRO FRIZURA

Verujemo da ne moramo da vam kažemo da su afro frizure bile jedan od zaštitnih znakova 70-tih godina. S obzirom na to da se prirodne teksture odavno vraćaju na velika vrata, ukoliko spadate u mali broj žena sa ovih prostora koje imaju izrazito kovrdžavu kosu, vreme je da prestanete da je ispravljate jer se afro frizura vratila da tu i ostane.

DUGE ŠIŠKE + RAZDELJAK NA SREDINI

Istina je da je većina hair trendova iz tog vremena odisala nekom vrstom glamura, ali postojali su i grunge stilovi koji su se nosili. Jedan od njih je upravo ova neobavezna frizura koju možete da isprobate bez obzira na dužinu kose. Sve što vam je potrebno su duge šiške i razdeljak na sredini, a da biste postigli ležeran izgled, koristite sprej ili penu za volumen.

Ouai – Soft Mousse (Sephora)

SHAG

Kao što znate, shag je izrazito stepenasta frizura sa teškim šiškama, a može biti raznih dužina – od vrlo kratkih pa sve do onih koje idu ispod ključnih kosti. Stepenasto šišanje posebno je izraženo na vrhu glave pa je tu i glavni volumen. Shag se prilagođava kosi, ne obrnuto i ne postoji jedan način da ga nosite. Poenta je da uvek izgleda spontano i ne preterano doterano.

REP OBAVIJEN KOSOM

Dok visoko podignuti rep vrišti estetiom 90-tih, rep na potiljku obavijen pramenovima kose jasna je asocijacija na 70-te godine. Ovo je još jedna frizura koja je postala viralna, pa ćete na društvenim mrežama pronaći mnogo tutoriala, ali verujemo da nema devojke koja ne zna da napravi osnovnu verziju ove frizure.

Ouai – Finishing Crème (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @alisontoby
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top