Frizure zbog kojih će vaša kosa izgledati dva puta gušče

Zdrava i gusta kosa san je svake žene, međutim, ukoliko imate tanku dlaku sigurno već znate da nije lako pronaći odgovarajuću frizuru. Sve se vrti oko stvaranja optičkih iluzija koje će pomoći da vaša kosa izgleda gušće, a izbor frizure od presudnog je značaja. Najbolji prijatelji tanke kose su oštre linije, a ukoliko se odlučite za stepenovanje, dozvoljeni su samo minimalni slojevi. Za vas je jako važno i kako ćete kosu negovati kod kuće i to se pre svega odnosi na izbegavanje teških balzama ili hranjivih ulja, koji nisu prijatelji vaše kose. Ovi preparati učiniće da vam kosa izgleda masno, a samim tim i još tanje nego što zaista jeste. Zato birajte blage preparate za negu i opredelite se za jednu od naredne četiri frizure, koje definitivno najbolje stoje devojkama s tankom kosom.

BLAGI SLOJEVI U KOMBINACIJI S PRAMENOVIMA

1gk 29719

@rocky_barnes

Ranije su žene verovale da bi ukoliko imaju tanku kosu trebalo da izaberu kratku frizuru, ali to je pogrešan stav. Dužina između ramena i poprsja odlična je opcija, ali zahteva određenu strategiju. Stepenovanje je dozvoljene samo u prednjem delu dok bi zadnji deo kose trebalo da ostane ravan. Da bi vam kosa izgledala gušće savetuje se da izvučete i nekoliko nijansi svetlije pramenove koji stvaraju optičku iluziju. Za pun efekat potrebno je da malo prelomite krajeve.

KLASIČAN BOB

2gk 29719

@brittanyxavier

Bob je jedna od najboljih opcija za vas. On čini da kosa izgleda punija, a s ovom frizurom uvek ćete izgledati šik. Kada je reč o dužini, možete brati više opcija u zavisnosti od toga šta vam najbolje stoji, ali je jako važno da vam kosa bude ravno presečena bez stepenovanja.

LOB

4gk 29719

@orionvanessa

Kada smo kod boba, dozvoljen je i dugačak bob, takozvani lob. Za razliku od klasičnog boba, ova opcija dozvoljava meke slojeve, ali ukoliko više volite kosa vam može biti samo ravno isečena. Ova dužina svima dobro stoji, a efekat još veće gustine dobićete ukoliko prelomite kosu.

ŠIŠKE + BLAGI SlOJEVI

5gk 29719

@kristinabazan

Ukoliko volite šiške u kombinaciji s dugom kosom, da biste imali lepo oblikovanu frizuru potrebni su vam blagi slojevi. Kao i kod frizure broj 1, i ovde je važno da stepenujete samo prednji deo kose dok zadnji ostaje ravno isečen. Tako će vaše lice dobiti lep i mekan okvir, a ova frizura jako je laka za održavanje.

Naslovna fotografija: @orionvanessa
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top