Tri frizure zbog kojih ćete izgledati i do deset godina mlađe

Moć dobre frizure svima je poznata, jer nam može podmladiti lice, učiniti da izgledamo mršavije i lepše, pa i da se osećamo bolje u svojoj koži. S druge strane, pogrešan izbor ima suprotan efekat, a tu lekciju naučila je svaka žena kojoj se bar jednom desilo da joj je kosa bila u rukama lošeg frizera. Mada izbor frizure zavisi od starosne dobi, teksture i kvaliteta kose, kao i od životnog stila i aktuelnih trendova, postoje univerzalne frizure koje dobro stoje gotovo svima, a sa kojima kosa izgleda gušće, lice mršavije, pa čak i podmlađeno.

Upravo frizure koje prkose trendovima i brišu godine s lica, naša su današnja tema. Pre nego što vam otkrijemo tri aduta na koja uvek možete da se oslonite, trebalo bi da znate da ukoliko želite da imate frizuru koja će laskati vašem licu, najvažniji korak je nega kose. Izbor odgovarajućeg šampona i hidratacija, koja se postiže redovnom upotrebom balzama i maske, osnova su svake dobre frizure bez obzira na lični stil, priliku ili godine. U nastavku vam otkrivamo tri frizure zbog kojih će vaše lice izgledati i do 10 godina mlađe.

KOSA SREDNJE DUŽINE

Mada je rasprostranjeno mišljenje da bi s godinama trebalo da se šišamo sve kraće, najbolji frizeri današnjice ne slažu se s ovom tezom i tvrde da postoji niz drugih rešenja. Jedno od njih je kosa srednje dužine, svejedno da li ćete se odlučiti za varijantu ispod ili iznad ramena. Na ovaj način lice i vrat izgledaju duže, a samim tim i mlađe. Ukoliko se odlučite i za eksperimentisanje s teksturom i dodate nekoliko slojeva zbog kojih će kosa dobiti na volumenu, dobićete još bolje rezultate.

ŠIŠKE

Šiške u kombinaciji s mekim slojevima jedan su od najefektnijih načina da učinite da vam lice izgleda podmlađeno. Ova frizura fokus stavlja na oči zbog čega su bore i fine linije na koži manje vidljive, a u zavisnosti od toga kakve su vaše crte lica, možete izabrati kraće ili duže šiške.

BOB

Ovaj izbor najbolje je rešenje za žene koje vole kraću kosu i žele frizuru koja im neće oduzeti previše vremena za stilizovanje. Bob sa nešto kraćom zadnjom stranom pružiće potreban volumen, koji je ključan za postizanje mladolikog izgleda.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @greceghanem
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top