Glaze donut manikir je najnovija letnja opsesija

Letnji meseci do sada su uglavnom bili rezervisani za jarke, pastelne i neon nijanse na noktima, ali ove godine pravila igre se menjaju. Ako skrolujete Instagramom ili TikTokom brzo ćete shvatili da su takozvani glaze donut nails postali nova letnja opsesija. Reč je o biserno-hromiranim noktima koji podsećaju na poslastičasku glazuru. Ovakav manikir prva je ponela Hailey Bieber na Met Gali zbog čega novi trend zovu i Bieber Nails. Od tada do danas hromirane nokte ponele su mnoge infuenserke i slavne ličnosti, pa nećemo pogrešiti ako kažemo da će glaze donut nails obeležiti aktuelno leto.

Opsesija Bieber Nails trendom nije iznenađenje ako imamo u vidu da je u pitanju savršen spoj sedefastih i mat noktiju, retro vajba i modernog pomaka. Naime, sličan trend bio je prisutan 80-tih godina, a potom i na kraju starog i na početku novog milenijuma. Osim toga, glaze donut nails je dovoljno suptilan da može biti vaš idealan izbor za svaki dan, a opet i dovoljno elegantan da je sasvim dovoljan za posebne prilike.

Manikirka Hailey Bieber, Zola Ganzorigt, već je demostrirala kako postiže ovaj look. Ona na nokte najpre nanosi sloj OPI GelColor laka u Funny Bunny nijansi (mlečno bela boja), a potom i top coat istog brenda. Na kraju, stavlja OPI Tin Man Can Chrome Effect – prah koji zapravo noktima daje hromirani mat izgled. Iako je za sada glaze donut trend najpopularniji u kombinaciji sa mlečno-belim lakom, Zola je već pokazala da sličan efekat može da se postigne i sa bilo kojom drugom bojom.

Bieber Nails najbolje izgleda na malo dužim ovalnim ili špicastim noktima, mada ga možete poneti i na svim drugim oblicima i dužinama. Ukoliko vam se novi trend dopada, možete ga isprobati u mnogim beogradskim salonima. S druge strane, sličan efekat možete dobiti i u kućnim uslovima. Sve što je potrebno jeste da nanesete jedan sloj rozikastog laka Essie – Sheer Fantasy, zatim namažite sloj Essie Expressie FX u Iced Out boji, potom još jedan Sheer Fantasy sloj. Na kraju nanesite bilo koji top coat sa sjajnom završnicom. Ova kombinacija stvoriće suptilan biserni efekat koji neodoljivo podseća na glaze donut nokte.

Essie Gel Couture – Sheer Fantasy
Essie Expressie – Iced Out

Drugi način da postignete ovaj look jeste da na nokte nanesete dva sloja Orly laka u nijansi Kiss Me I’m Kind, a potom jedan sloj svetlucave Snow Worries nijanse istog brenda. Možete koristiti i Orlyjevu Crystal Healing nijansu za sličan efekat i to tako što ćete naneti jedan sloj preko bilo kog mlečno-belog laka.

Orly Breathable Treatment and Color – Kiss Me I’m Kind
Orly – Snow Worries
Orly Breathable Treatment + Color – Crystal Healing

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber, @haileybieberinspo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top