Haljine od retro pletiva neočekivano su postale vodeći trend na Instagramu

Ako premotate film i setite se početka leta kada je Harry Styles objavio spot za pesmu Watermelon Sugar, u kojoj su okosnicu stajlinga činili komadi od retro pletiva, shvatićete da su upravo takvi modeli trenutno najaktuelniji na Instagramu. Ne znamo koliki je uticaj britanskog pevača na modu, ali činjenica je da su pletene haljine u vintage stilu postale jedan od najpoželjnijih komada. Tome je svakako doprineo i mladi brend Cro-che, iza kog stoji talentovana Tacita Brown, čije su haljine za svega nekoliko meseci osvojili modnu elitu.

@amelwindsor

@carodaur

Statistički podaci online shopa Lyst govore da je potražnja za haljinama od pletiva u poslednjih mesec dana porasla za 85%, a ovaj trend rado nose neke od najuticajnijih Instagramerki, kao što su Xenia Adonts, Caroline Daur ili Monikh Dale.

@jen_wonders

@xeniaadonts

Najpopularniji su ručno rađeni modeli, pleteni ili heklani, kakve su nekad nosile naše mame i bake, mada su mnoge kuće ponudile dosta dobre alternative iz industrijske proizvodnje. Kada je reč o krojevima, poželjni su svi modeli, od uskih i dugih haljina na bretele, preko različitih vrsta mini varijanti, pa sve do kaftana.

@nycbambi

Modni analitičare tvrde da je velikoj rasprostranjenosti ovog trenda sigurno doprinela i činjenica da ovog leta mnogi nisu otišli na more i nostalgični su za bezbrižnim danima provedenih na letovanju, kada se uglavnom nose ovakvi retro modeli. Ako ste i vi trenutno sličnog raspoloženja, a dopada vam se ovaj trend, u nastavku vam donosimo vodič za kupovinu vintage haljina od pletiva.

ZARA,
cena: 6.590 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

H&M,
cena: 2.699 din.

H&M,
cena: 6.999 din.

ANDERSSON BELL,
net-a-porter.com

ALTRUZARRA,
net-a-porter.com

LELA ROSE,
net-a-porter.com

PETER DO,
net-a-porter.com

MIU MIU,
farfetch.com

ROSE CARMINE,
net-a-porter.com

CRO-CHE,
cro-che.com

CRO-CHE,
cro-che.com

Naslovna fotografija: @monikh, @chrissyford
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top