Helanke su ponovo u modi, donosimo vam inspiraciju za kombinovanje i vodič za kupovinu

Odnos modnih insajdera prema helankama mogao bi se opisati kao dramatična ljubavna veza sa mnogo raskida nalik onima koje gledamo u rom-com filmovima. Bilo je velikih uspona, koji su neminovno donosili i padove, ali im je ipak suđeno da budu zajedno. Nakon što su helanke krajem 80-tih i početkom 90-tih bile na vrhuncu popularnosti, kasnije smo ih zamenili farmerkama i pantalonama, potom su se početkom milenijuma vratile na modni tron, ali u kožnoj varijanti. Nakon duže pauze, helanke smo ponovo nosili za vreme pandemije, ali smo ih nakon lockdowna i svih ostalih restrikcija kretanja brzo zaboravili baš kao i sve one pletene komade bez kojih u to vreme nismo mogli da zamislimo dan.

Fast forward u 2024. godinu i helanke ponovo osvajaju modni tron. Prisutne su u prolećnim kolekcijama ogromnog broja brendova, a sve češće ih viđamo i na street style fotografijama i na društvenim mrežama.

Kako da stilizujete helanke u duhu nove sezone?

Ako malo bolje pogledate fotografije koje prate ovaj tekst videćete da modne insajderke ove sezone nose helanke na dva potpuno suprotna načina: u paru sa sportskim komadima ili sa smart casual outfitima. Naime, već smo vam pisali o tome da se sportski komadi ove sezone vraćaju u velikom stilu pa ćemo trenerke, patike i druge sportske komade nositi mnogo češće nego inače i to uglavnom izvan teretane ili svoja četiri zida.

S druge strane, helanke možete nositi i na mnogo elegantniji način odnosno u svim onim manje ili više formalnim prilikama u kojima biste inače nosili crne pantalone. Da budemo precizniji, možete ih kombinovati sa blejzerima, kaputima, rolkama, košuljama i visokim potpeticama.

Razume se, ukoliko želite da ponesete helanke u sportskoj varijanti trebalo bi da birate modele sa visokim pojasom koji su uglavnom izrađeni od poliamida i elastina. S druge strane, za smart casual stajlinge birajte crne modele od nešto deblje tkanine, a u aktulnoj ponudi naći ćete odlične komade sa elastičnom trakom oko stopala, rajsferšlusima, dekorativnim dugmadima i sličnim dodacima. Mi smo kolekcije naših omiljenih brendova već pregledali, a u nastavku vam donosimo predloge za kupovinu.

INJournal shopping vodič

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @rosiehw, @rosiehw
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top