H&M je objavio prvu kolekciju za predstojeće leto

Prvi letnji komadi poslednjih dana polako stižu u naše omiljene radnje, a jedna od najuzbudljivijih kolekcija za predstojeću sezonu svakako je ona koja je nastala u saradnji H&M-a i brenda lemlem. Iza mlade dizajnerske kuće stoji Liya Kebede, top model, glumica i borac za ženska prava, čiji je modni potpis prepoznatljiv po elegantnoj, a opuštenoj estetici. Lemlem x H&M kolekcija osmišljena je tako da je možete nositi u gradu, ali i na plaži, pa sadrži lagane i moderne kaftane, košulje, pantalone, topove, šortseve, neizbežne kupaće kostime i šik aksesoare.

Svaki komad je veseo i podseća na sunce, svetlost i lagani vetar. U skladu sa tim, paleta boja uključuje nijanse plave, bele, svetlo narandžaste, nežno ružičaste, neonske i bledo žute nijanse. Prisutne su i pruge i lagane teksture po kojima je lemlem poznat, a čitava kolekcija izrađena je s idejom da komadi budu vanvremenski i da se mogu prenositi s generacije na generaciju.

Kada uzmemo u obzir filozifiju ova dva brenda, nije iznenađenje da su korišćene tkanine dobijene iz održivih izvova, kao što su organski pamuk, reciklirani poliester i Tencel ™ Liocell.

– Uz lemlem ne možete, a da ne primetite tu lakoću i eleganciju, koju očigledno i lično predstavlja Liya Kebede. Bilo je divno što smo imali njen kreativni doprinos na svakom koraku u ovoj saradnji. Zaista smo srećni što smo u kolekciju uvrstili održivije materijale i jedva čekamo da je predstavimo širom sveta – kaže Maria Östblom, glavna dizajnerka u H&M-u.

S druge strane Liya je ovim povodom rekla da joj je drago zbog saradnje jer je oduvek volela kolaboracije brenda H&M, kao i da je sada prvi put dizajnirala i nakit za svoju kolekciju.
– Moja kreativna vizija deo je i kampanje, što je bilo jako zabavno i posebno, jer sam snimala sa svojom ćerkom.
Lemlem x H&M kolekcija naći će se u prodaji od 22. aprila u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top