Homemade pakovanja za kosu koja su vam neophodna tokom hladnih dana

Hladno i vetrovito vreme ne pogoduje našoj kosi, a da bi ona bila sjajna i lepa potrebna joj je pravilna nega.
Ulja su najbolje rešenje, jer kosi daju elastičnost i mekoću, pa je zato neophodno da u svoju rutinu uvedete i pakovanja od ulja koja ćete jednom nedeljno nanositi.
Kada izaberete ulje koje odgovara vašem tipu kose, potrebno je da nanesete na vlasi i ostavite da deluje 15 do 30 minuta. Ukoliko imate kovrčavu kosu, nanesite ulje pomešnano sa shea buterom u 1:1 razmeri. Na taj način vaše lokne će biti lepše oblikovanje. Da bi pakovanje imalo bolji efekat, najbolje je da na kosu stavite kapu za tuširanje kako bi vam se glava zagrejala, a samim tim i ulje dublje prodrlo u vlasi. Nakon ovog procesa operite kosu šamponom i nanesite regenerator. Kada nemate vremena za ovakav tretman, možete jednostavno u vaš regenerator staviti kap do dve ulja i ostaviti da deluje nekoliko minuta, a potom isprati kosu.
Ako niste sigurni koje ulje odgovara vašem tipu kose, dosimo vam krak vodič:

#1 Za oštećene krajeve

Ako želite da se rešite ispucalim vrhova, pravi izbor je kokosovo ulje. Ono sprečava dalja oštećenja kose, naročito ako je ona hemijski tretirana farbom.

#2 Za retku kosu

Ukoliko imate retku kosu, ricinusovo ulje je idealno za vas, jer će vam dati punoću, sjaj i gustinu.

#3 Za probleme sa vlasištem

Ukoliko vas muči perut ili dermatitis, onda je za vas najbolja mešavina bademovog i ricinusovog ulja. Ova ulja kosi daju zdrav izgled i poboljšavaju njenu gustinu, a ricinusovo ulje ubrzava i rast. Badem neguje vlasište, umiruje ga i tako smanjuje perutanje kože.

#4 Za normalnu kosu

Ako imate normalnu kosu i želite da ostane sjajna i negovana, dobar izbor je maslinovo ulje. Svojim hranjlivim sastavom, maslinovo ulje će negovati kosu, podariti joj svež i zdrav izgled i sprečiti oštećenja.

Foto: Instagram/byrdie

Podeli

Scroll to Top