Hranljiva ulja uz koja ćete se zauvek osloboditi suvih i ispucalih zanoktica

Negovane ruke i uredni nokti važan su deo imidža svake žene koja drži do sebe, a osnovni preduslov za to su zdrave i hidrirane zanoktice. Ipak, problem suvih i ispucalih zanoktica nije redak među ženama, posebno u poslenjih godinu i po dana kada zbog situacije s pandemijom peremo ruke češće nego obično. Razlog za to je činjenica da su zanoktice mnogo više sklone isušivanju od kože na rukama, a u najvećem broju slučajeva nastaju upravo kao posledica upotrebe hemikalija koje su prisutne u sapunima i sredstvima za čišćenje. Rešenje? Ulja za zanoktice. Mada su kreme za ruke odlična stvar, ulje je najčešće ključan proizvod kada želimo da imamo zdrave nokte. Ono se upija u zanoktice i hidrira ih, ali pomaže i u zadržavanju vlage u nokatnoj ploči koja na taj način postaje otpornija. Nanosi se dva puta dnevno, ujtru i uveče, tako što po jednu kap proizvoda stavite na koren svakog nokta i zatim nešto utrljate. Za još bolje rezultate, nakon ovog postupka nanesite i hranljivu kremu.

Najbolji sastojci koje bi ulje za zanoktice trebalo da sadrži jesu ulje jojobe, soje ili koštica grožđa, ali i glicerin, a u nastavku smo vam izdvojili neke od bestseler proizvoda na domaćem tržištu.

O.P.I. – Nail & Cuticle Oil

Ovaj proizvod inspirisan je preparatima za negu lica, pa su njegova glavna svojstva to što se izuzetno brzo upija i ne ostavlja masne tragove. Lagana, ali izuzetno hranljiva formula omekšava zanoktice zahvaljujući ulju koštice grožđa, semena susama i suncokreta, kao i ulju biljke cupuaçu.

essence – Nails and Cuticle Oil

Proizvod za negu noktiju i zanoktica obogaćen je arganovim uljem i ima izuzetno prijatan miris. Bogato hidrira i neguje, a rezultat su zdravi nokti i zanoktice.

Essie – Abricot Cuticle Oil

Postoji mnogo razloga zbog kojih ovo ulje već dugo ima odanu armiju fanova, a jedan od njih je njegov neodoljiv miris. Sadrži mešavinu ulja semena kajsije, pamuka i soje zahvaljujući kojima intenzivno hidrira i omekšava zanoktice.

L’Occitane – Nourishing Nail and Cuticle Oil

Jedno od kultnih ulja sadrži 30% koncentrovanog šea ulja koje hrani nokte i omekšava zanoktice. Dodatni bonus ovog proizvoda su precizan aplikator i praktično pakovanje koje možete poneti u torbi.

Aura – Nail and Cuticle Oil

Tretman za nokte i zanoktice na bazi glicerina, ulja jojobe i slatkog badema efikasno neguje kožu oko noktiju čineći je lepšom i zdravijom, a osvojiće vas i zbog svog neodoljivog mirisa na vanilu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @harrietwestmoreland, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top