Imate akne i fleke od akni? Ovi proizvodi napraviće bitnu razliku

Retke su one osobe (da ne kažemo srećnice i srećnici) koje se u nekom periodu života, tinejdžerskom ili kasnije, nisu suočile sa aknama i flekama od akni. O ovom problem i njegovim posledicama, poput pada samopozdanja, stida i povlačenja u sebe, pričale su i mnoge zvezde. Ali, kada je u pitanju koža sklona aknama, manje se govori o tome da borba sa ovim problemom ne prestaje ni kada se konačno oslobodite akni, jer kao posledica na koži ostaju tamne fleke, takozvane postinflamatorne hiperpigmentacije. Nažalost, mnogi od nas su se takođe sreli i s tim.
Poučeni izrekom upoznajte neprijatelja da biste ga pobedili, da bismo utvrdili plan akcije u borbi sa ovim problemom, istražili smo zašto i kako nastaju fleke od akni ili takozvane postinflamatorne hiperpigmentacije. Kao što samo ime sugeriše, postinflamatorne hiperpigmentacije javljaju se nakon upale (ili druge povrede) kože, kada koža postane tamnija. Boja ovih fleka varira od ružičaste do crvene, smeđe ili crne, u zavisnosti od boje tena, a dodatno na njihovu izraženost, veličinu i brojnost utiče nezaštićeno izlaganje UV zracima.

Dermatovenerolog, doc. dr Srđan Tanasilović, upravo zato uvek naglašava da je u nezi kože sklone aknama, jedan od obaveznih koraka upotreba antisolarnih preparata sa visokom faktorom zaštite SPF 50 preko dana.
– Nezavisno od kliničke slike, za negu kože sklone aknama uvek moramo koristiti i adekvatne preparate za zaštitu od UV zračenja, jer je to najvažnije za prevenciju hiperpigmentacija. Ukoliko je do njih već došlo, postoje preparati koji se koriste za uklanjanje tamnih fleka, to jest hiperpigentacija – objašnjava dr Tanasilović.

On nam otkriva i da je jedan od razloga zašto za negu kože sklone aknama preporučuje Eucerin® DERMOPURE liniju, upravo to što u određenim preparatima iz ove linije postoje i supstance koje rešavaju hiperpigmentacije.
Tako nas je naše upoznavanje neprijatelja dovelo do dva preparata koja su neophodna u dnevnom režimu nege ukoliko imate akne.
Prvi je Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom – preparat koji koži sklonoj aknama pruža svu neophodnu negu. Formulacija ovog preparata sadrži salicilnu kiselinu, koja efikasno umanjuje pojavu simptoma masne i problematične kože, i likokalkon A, koji deluje protivupalno. Takođe, zahvaljujući sebum regulatornoj tehnologiji, utiče na smanjenje lučenja sebuma i obezbeđuje koži dugotrajan mat izgled.
Ali, kada je naš problem u pitanju, ovaj preparat se posebno ističe po jednom sastojku, a to je Eucerin® patentirani Thiamidol® – supstanca koja se nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin® istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50 hiljada supstanci, pokazala kao najefikasnija u smаnjenju hiperpigmentacija! Upravo ovaj sastojak zaslužan je za to što Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom, pored toga što efikasno ublažava simptome masne i problematične kože i pruža koži dugotrajni mat izgled, klinički dokazano umanjuje uporne tamne fleke od akni.

Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom i Eucerin® DermoPURE Zaštitni fluid SPF 30

Serum upotrebljava se ujutru i uveče, a maksimalne rezultate pokazuje kada se koristi zajedno sa Eucerin® DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF 30, preparatom koji neguje kožu i obezbeđuje visoku UVA i UVB zaštitu, koja sprečava pojavu novih fleka i tamnjenje postojećih pod dejstvom sunca. Ova dva preparata biće vaši odani saveznici u nezi kože sklone aknama i u borbi protiv fleka, a biće vam sasvim dovoljni tokom većeg dela godine. Međutim, za vreme leta leta, sledeći preporuke dr Tanasilovića, savetujemo vam da u redovnu rutinu nege uključite i Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, koji je specijalno formulisan za negu i zaštitu masne kože bez neželjenih lepljivih tragova.
Dobra vest je da ovaj preparat za zaštitu lica od sunca sada postoji i u toniranoj verziji, i to u svetlijem i tamnijem tonu. Osim što koži pruža efikasnu i pouzdanu zaštitu od sunca i negu bez sjaja, Eucerin®Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ujednačava ten i pokriva tragove od akni i fleke. Što se nas tiče, to je odlična vest, jer koža i pre nego što dobijete bitku protiv akni i fleka od akni, sada i odmah, može da izgleda lepo i zdravo i da ujedno bude zaštićena!

Eucerin®Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top