Imprerija: Američka hit serija „začinjena“ muzikom Timbalanda stiže na Fox

Borba za moć, zapleteni porodični odnosi i magija hip-hop i R&B industije, glavni su „začini“ serije „Imperija“ koja 23. januara počinje da se emituje na Fox kanalu. Kada na sve to dodate činjenicu da je muziku za ovu američku hit seriju radio čuveni Timbaland, onda ne čudi što je gledaoci u SAD prosto obožavaju. Prikazivanje je tamo počelo 7. januara, a već prvu epizodu gledalo je više od trinaest miliona gledalaca što je najbolja FOX premijera od 2012. godine. Na našem Fox kanalu emitovaće se svakog petka od 22h.

2p sif 19115

Zaplet u ovoj TV sagi počinje kada vlasnih moćne muzičke izdavačke kuće čiju ulogu tumači Terence Howard sazna da pati od bolesti koja može da mu ugrozi život. Primoran je da donese odluku o tome koji od njegova tri sina će naslediti porodični posao: najstariji, koji je neverovatan biznismen, ali nema talenta za muziku; srednji sin koji je sjajan umetnik, ali otac ne odobrava njegovu homoseksualnost; ili najmlađi koji je uglavnom posvećen devojkama i žurkama, ali koji ima potencijala da postane odličan izvođač. U međuvremenu, njegova bivša žena izlazi iz zatvora i pojavljuje se kako bi tražila deo muzičkog carstva koji joj, kako veruje, pripada.

1p sif 19115

Iako je radnja smeštena u svet hip-hop industrije i „začinjena zaraznim“ saundtrekom Timbalanda, serija se ne fokusira toliko na rep i R&B kulturu, već pre na borbu oko moći i duboko ukorenjene porodične konflikte.
Glavne uloge tumače Terence Howard i Taraji P. Henson.
Na čelu tima koji je kreirao “Imperiju” nalaze se Lee Daniels i Danny Strong. Lee Daniels je prvenstveno filmski autor koji je bio nominovan za Oscara i čiji rad karakterišu autentičnost i eksplicitnost. A najvpoznatiji je po filmu „Precious“ koji je i nagrađivan Oscarom za sporednu žensku ulogu dok je imao šest nominacija. Danny Strong je čuveni scenarista i dobitnik Emmy nagrade, ali je ovog puta u ulozi koproducenta.

4p sif 19115

“Imperija” je dobila pozitivne ocene od kritičara odmah nakon emitovanja prve epizode. „Hollywood Reporter“ komentariše da „Timbalandova muzička podloga čini „Imperiju“ uverljivom i prepunom lepljivih hitova“. „TIME“ magazin piše da muzika predstavlja „najbolji primer dualiteta koji se provlači kroz seriju „Imperija“, kao autentičnost hip-hopa i glamur visoko-profilne melodrame. Originalne pesme koje izvode likovi, a koje je napisao je čuveni Timbaland, su sjajne i što je još važnije – uverljive su. Radi se o savršeno realnim primerima hitova u okviru komercijalnih žanrova, od R&B balada, preko repa, do soula. „Imperiju“ čeka veoma lepa TV budućnost!“

Podeli

Scroll to Top