Intenzivna hidratacija je najbolja stvar koju možete da priuštite koži tokom leta

Sunce blagotvorno deluje na imuni sistem i raspoloženje, stimuliše stvaranje vitamina D u organizmu, ali ipak može značajno da naudi zdravlju kože, zbog čega je neophodno da je pravilno negujemo tokom leta. Lekciju da bi zaštita od UV zraka trebalo da bude obavezan deo svakodnevne beauty rutine odavno smo naučili, ali da bi i za vreme najtoplijeg dela godine sačuvali svežinu, gipkost i zdrav sjaj kože, potrebna nam je i intenzivna hidratacija. Visoke temperature i svakodnevno izlaganje suncu uzrokuju gubitak vode, što dalje dovodi do pojave bora, osetljivosti na spoljne agresore i stres, umoran izgled… Ako tome dodamo i činjenicu da smo ovo proleće mahom proveli u karantinu, zbog čega nam je koža konstantno bila dehidrirana, jasno nam je da postoji mnogo razloga da joj u naerednim mesecima priuštimo intenzivnu hidrataciju.

U potrazi za idealnom letnjom hidratacijom, još pre nekoliko nedelja počeli smo da testiramo Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster – novitet kultnog brenda od svega 11 sastojaka, koji svoju moć prvenstveno duguje hijaluronskoj kiselini srednjeg i dugog lanca i glicerinu.
Već na prvi pogled dopala nam se lagana tekstura savršena za letnje dane jer ne opterećuje kožu i lako se upija i razmazuje, zbog čega su dovoljne samo dve pumpice da obilno nanesemo preparat na lice i vrat. U kombinaciji sa nenametljivim i prijatnim cvetnim mirisom, dobili smo pravi beauty bingo.

MINIMALISTIČKA FORMULA, MAKSIMALNI REZULTATI
Još jednom smo zagrebali ispod površine i istražili kako glavni sastojci ovog proizvoda deluju na kožu. Za početak, hijaluronska kiselina kratkog lanca prodire u dublje slojeve kože, gde vezuje i zadržava vodu dok hijaluronska kiselina srednjeg lanca, hidrira površinski sloj kože i daje joj svežinu i zdrav sjaj. S druge strane, glicerin ima ulogu najboljeg prijatelja ova dva tipa hijaluronske kiseline, jer ima sposobnost privlačenja, vezivanja i sprečavanja gubitka vlage iz kože zahvaljujući čemu ona dobija optimalnu 24-časovnu hidrataciju.

KOME JE POTREBAN OVAJ PROIZVOD?
Odgovor je jednostavan – svima i to već od ranih dvadesetih godina. Hidratacija koju pruža učiniće kožu lica u dvadesetim i tridesetim mekom i lepom, a u kasnijim godinama, uz redovnu anti-age negu, Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster obezbeđuje dodatnu trenutnu i dugotrajnu hidarataciju, koja je osnova podmlađenog i svežeg izgleda.
Pogodan je za sve tipove kože, a dok će suvoj koži dati neophodnu dozu vlage, masnoj koži (koja je često dehidrirana) pružiće intenzivnu hidrataciju koja ne opterećuje lice i ne izaziva pojavu neželjenog masnog sjaja. Zbog izuzetno lagane strukture posebno odgovara i osobama sa osteljivom kožom lica.
Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster koristite i u jutarnjoj i u večernjoj beauty rutini i to neposredno nakon čišćenja lica, a pre nanošenja kreme. Bez preskakanja, dva puta dnevno, nanesite ovaj preparat na lice i vrat kako biste svojoj koži priuštili dodatnu, često i presudno važnu dozu hidratacije radi očuvanja elastičnosti, svežine i zdravog sjaja.

NAŠI UTISCI
Novi booster brenda Eucerin® spada u grupu malog broja proizvoda nove generacije koji daju rezultate odmah nakon prvog nanošenja. Kao što smo već pomenuli, koža momentalno upija ovaj preparat , a istog trenutka deluje sveže i postaje meka na dodir. Iz dana u dan, lice dobija zdrav sjaj, gipskost i jedrinu, a fine linije i bore vidljivo su ublažene. Dodatni bonus je činjenica da koža postaje zaglađena i nežna na dodir.

Za optimalnu hidrataciju lica, uz Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster preporučujemo i upotrebu Eucerin® Hyaluron-Filler maske za lice. Reč je o sheet maski koja je jednostavna za upotrebu, a biće dovoljno da je ostavite da deluje svega pet minuta. Ovaj anti-age preparat idealan je izbor ako vam je koža pod stresom, ukoliko izgleda umorno ili u slučaju da želite dodatnu negu i instant rezultate.
Hijaluronska kiselina koju sadrži momentalno vraća blistavost licu, a njeno dejstvo intezivirano je bioceluloznim vlaknima od kojih je maska napravljena, a zahvaljujući kojima i savršeno prijanja uz kožu.

Oni koji žele da tokom tropskih dana konstantno vlaže svoju kožu jer zbog izlaganja visokim temparaturama, ali i boravku u klimatizovanim prostorima osećaju zatezanje ili druge nuspojave, dobro je da pri ruci uvek imaju Eucerin® Hyaluron hidrantni sprej. Za razliku od sprejeva koji sadrže samo čistu vodu koja brzo isprava ostavljajući kožu još suvljom nego pre, ovaj sprej pruža trenutnu, ali i dugotrajnu hidrataciju. Kombinacija hijaluronske kiseline i gliko-glicerola aktivira prirodne mehanizme hidratacije kože, zbog čega joj odmah vraća zdrav izgled i blistavost, a koža dugo ostaje hidrirana i postaje nežna na dodir. Eucerin® Hyaluron Hidrantni Sprej odgovara svim tipovima kože i može se koristiti redovno i preventivno ili kad god osetite da je to vašoj koži potrebno.

Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top