Izložba intrigantnih fotografija holivudskih zvezda

Kako se najveće holivudske zvezde u pauzama na snimanju filmova? Koji su to mali poroci kojih se ne mogu odreći, puše li cigarete u glamuroznim stylinzima, druže li se s kolegama, razgovaraju li opušteno sa snimateljima ili više vole da vreme u pauzama provode sami?
Sve ove zanimljive podatke, ali i još mnogo toga već decenijama beleži francuska fotografkinja Brigitte Lacombe čija je izložba Brigitte Lacombe: Complicities trenutno jedna od najposećenijih u Njujoku. Publika ima mali uvid iza kulisa snimanja nekih od najpoznatijih filmova i njihovih slavnih protagonista.
Brigitte Lacombe, najpoznatija je upravo po svojim portretima glumaca uhvaćenih na setovima, koji očekivano osvajaju svojom spontanošću, a isti je takav bio i njen ulaz na filmske setove velikih reditelja. Na filmskom festivalu u Kanu 1975. godine, na svom zadatku za francuski Elle, upoznala je Dustina Hoffmana i Donalda Sutherlanda, koji su je potom pozvali na setove filmova „Casanova“ i „All the President’s Men“. Usledio je i poziv na Spielbergov „Close Encounters of the Third Kind“, što se nastavilo saradnjama s Martinom Scorseseom, Mikeom Nicholsom, Samom Mendesom, Michaelom Hanekeom, Davidom Mametom, Quentinom Tarantinom, Jamesom Grayjem i Spikeom Jonzeom.
Uhvaćeni objektivom fotografkinje našli su se mnogi, uključujući Meryl Streep, Leonarda DiCapria, Gwyneth Paltrow, Sienne Miller, pružajući nam intiman pogled iza kulisa koji jako volimo.

 Leonardo DiCaptrio i Martin Scoresse, The Aviator
Leonardo DiCaptrio i Martin Scoresse na snimanju The Aviator
Sofia Coppola i Kirsten Dunst, Marie Antoinette
Sofia Coppola i Kirsten Dunst na snimanju Marie Antoinette
Robert De Niro and Martin Scorsese, New York, N.Y., 2002
Robert De Niro i Martin Scorsese, New York, N.Y., 2002
Sienna Miller na snimanju Factory Girl
Sienna Miller, Factory Girl
Meryl Streep i Dustin Hoffman na snimanju Kramer vs. Kramer
Meryl Streep i Dustin Hoffman, Kramer vs. Kramer
Gwyneth Paltrow, James Rebhorn i Matt Damon, na snimanju The Talented Mr. Ripley
Gwyneth Paltrow, James Rebhorn i Matt Damon, The Talented Mr. Ripley
John Malkovich, Uma Thurman i Swoosie Kurtz na snimanju Dangerous Liasons
John Malkovich, Uma Thurman i Swoosie Kurtz, Dangerous Liasons

Podeli

Scroll to Top