Ivana Žigon priprema muzičko – scenski spektakl u centru Sava

Autorski projekat Ivane Žigon, muzičko-scenski spektakl Stojte galije carske povodom sto godina od početka Prvog svetskog rata biće održan u velikoj dvorani Sava centra 17. septembra. Umetnica je okupila ansambl od više od dve stotine izvođača među kojima su Miša Janketić koji će igrati vojvodu Mišića, Darju Karobkina igra Marijana Šovran, uloga Flore Sends pripala je Katarini Radivojević, vojvode Stepe – Lepomiru Ivkoviću, a ulogu Milunke Savić dele autorka i njena majka Jelena Žigon. Majora Gavrilovića glumi Nebojša Kundačina, a Makenzija – Miodrag Radovanović.

-Putovaćemo kopnom i morem, plovićemo do Krfa, a po povratku u Srbiju slavićemo najveću pobedu ponosne srpske vojske i probudićemo pamćenje na sve one koji ostaše po dalekim grobljima plave grobnice, Zejtinlika, Gučeva, Kolubare… Vaskrsnuti našim pamćenjem i zahvalnošću, i najomiljenijim pesmama i oni će biti sa nama – navodi se u najavi.

mihalkov

Ulogu Srbije tumačiće guslarka Bojana Peković, a austrijsku vojsku otplesaće prvaci sveta u savremenom plesu – tim La luna iz Jagodine.
Kuriozitet je da u programu učestvuje slavni ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov, putem video snimka u kojem predstavlja ruskog cara.
U liku slikarke Nadežde Petrović gostuje prima balerina Marinskog teatra, koja će plesati na orginalnu muziku Ninoslava Ademovića.

Podeli

Scroll to Top