Izbegnite pojavu hiperpigmentacija tokom proleća i leta uz ove proizvode

Pojava tamnih mrlja na licu jedan je od najupornijih kožnih problema, koji se uglavnom javlja nakon 30. rođendana i smatra se jednim od pokazatelja starenja kože. Mada postoji nekoliko uzroka zbog kojih nastaju – od hormonskog disbalansa do upotrebe različitih medikamenata, hiperpigmentacijske fleke najčešće se javljaju kao posledica preteranog izlaganja suncu bez adekvatne zaštite.

Za ovakav scenario postoji jednostavno naučno objašnjenje. Naime, uloga melanina u našoj koži je da je štiti od sunca. Upravo zahvaljujući melaninu, naša koža ima sposobnost da potamni i na taj način se brani od štetnih uticaja UV zračenja. Nastanak melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekotrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Tako nastaju hiperpigmentacije.

Kada se jednom jave veoma se teško uklanjaju, a čak i kada uspete da ih značajno umanjite, pa čak i potpuno izbrište, uglavnom se ponovo pojave već nakon prvog izlaganja suncu bez odgovarajuće zaštite. Nažalost, to koliko su hiperpigmentacije uporan problem i sama sam se uverila. Fleke na licu dobila sam pre tačno 10 godina tokom letovanja na Kritu, a od tada do danas one su moja najveća kožna boljka. Mada sam više puta uspela da ih gotovo do kraja saniram, iznova se javljaju svakog leta. Situacija je postala još gora dok sam prošle godine bila u drugom stanju, kada su zbog fluktuacije hormona sve fleke postale znatno tamnije nego inače, bez obzira na to što sam za vreme leta i po nekoliko puta dnevno koristila SPF proizvode. U potrazi za odgovarajućim rešenjem, odlučila sam da isprobam proizvode iz Anti-Pigment linije brenda Eucerin®, koje nisam odabrala samo zbog dokazane efikasnosti već i zato što su bezbedni za upotrebu tokom perioda dojenja.

Za razliku od većine drugih preparata, proizvodi iz ove linije sadrže jedinstvenu supstancu – tiamidol, koja deluje na uzrok a ne na posledicu, tačnije smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju. Reč je o patentiranom sastojku do kog je istraživački centar brenda došao nakon desetogodišnjeg istraživanja i testiranja oko 50 000 različitih supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se tiamidol. U skladu sa tim, osnovu formulicaije preparata Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca čini Eucerin® patentirani ®Thiamidol. Zahvaljujući ovom sastojku redovna nega i zaštita preparatima iz ovih linija umanjuje tamne mrlje na koži i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Moja rutina sastojala se od nanošenja Eucerin®Anti-Pigment dnevne kreme SPF30 i upotrebe Eucerin®Anti-Pigment Dvofaznog seruma i Eucerin®Anti-Pigment noćne kreme uveče. Kao i svi drugi preparati brenda, i ovi se veoma lako upijaju u kožu i ne ostavljaju masan trag, a dnevna krema se pokazala i kao odlična make-up podloga. S druge strane, zahvaljujući Dvofaznom serumu, koji sadrži ®Thiamidol i hijaluronsku kiselinu, imala sam i adekvatnu anti-age negu. Prve rezultate primetila sam nakon dve nedelje, kada su fleke postale vidljivo umanjene. Posle mesec dana, koliko koristim pomenute preparate, mogu reći da je moj problem značajno umanjen, a ten je konačno dobio željeni sjaj.

S obzirom na to da dani postaju sve topliji, uskoro planiram da isprobam i novi Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, koji umanjuje hiperpigmentacije i predstavlja odličnu tečnu podlogu za dan tokom proleća i leta. Tonovi svetlije i tamnije nijanse razvijeni su u saradnji sa profesionalnim šminkerima tako da se lako prilagođavaju prirodnoj boji tena.

INFO PLUS: U bolje snabdevenim apotekama potražite specijalna pakovanja koja, pored Eucerin® Anti-Pigment Dnevne kreme SPF30, sadrže Eucerin® Anti-Pigment Noćnu kremu po upola manjoj ceni.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top