Izdvajamo najbolje filmske naslove koje čekamo ove jeseni

Nakon duge pauze, bioskopi su prošlog meseca ponovo otvorili vrata za posetioce, a početak jeseni donosi nam i nove, uzbudljive naslove na koje smo, zbog situacije s pandemijom, dugo čekali. Svi znamo da dolazak jeseni u filmskom svetu označava početak sezone dodele nagrada i festivala, koji neće izostati ni ove godine, makar i u drugačijim okolnostima, a ujedno je i period kada se zakazuju premijere filmova od kojih se najviše očekuje. Kako su u prvoj polovini godine otkazani svi događaji, pa tako i premijere novih naslova, a ujedno su bila obustavljena i gotovo sva snimanja, bioskopska ponuda sasvim je drugačija od planirane, ali ipak postoji niz sjajnih ostvarenja kojima se istinski radujemo. Možda ih je prošle godine bilo više, ali mi smo izdvojili najbolje od najboljeg što ova sezona ima da ponudi.

IZVANREDAN ŽIVOT DAVIDA KOPERFILDA (početak prikazivanja 1. oktobar)

Prepoznatljivo remek-delo Čarlsa Dikensa beleži hroniku života Davida Koperfilda, naslovnog lika filma i smešta priču u period 19. veka. Film prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti.

NEZAVISNE (početak prikazivanja 8. oktobar)

Godine 1970. u Londonu se održalo takmičenje za Mis sveta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp. U to vreme, takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih – sa preko 100 miliona gledalaca. Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobednice izazvalo je nemir. Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

OSINJA MREŽA (početak prikazivanja 15. oktobar)

Ranih 90-tih u Havani, kubanski pilot Rene Gonzales otima avion i beži sa Kube ostavljajući za sobom voljenu ženu i ćerku. Novi život započinje u Majamiju. Njegov primer slede ostali kubanski prestupnici stvarajući svoju obaveštajnu mrežu. Njihova misija je da se infiltriraju u nasilne organizacije koje su protiv Fidela Kastra i koje su odgovorne za terorističke napade na ostrvu.

TAJNI VRT (početak prikazivanja 15. oktobar)

Tokom epidemije kolere u Indiji, devetogodišnjakinji Mari Lenoks umiru oba roditelja, a ona ostaje sama i zaboravljena u njihovoj kolonijalnoj vili. Kada je pronađu britanski susedi i vojnici, ispostaviće se da niko ne želi da se brine o razmaženoj i mrzovoljnoj Mari, pa je ukrcavaju na brod za Englesku, gde treba da je usvoji njen najbliži rođak – gospodin Kraven, kog nikad ranije nije videla. Budući da ga u Engleskoj sve podseća na smrt voljene žene, gospodin Kraven najčešće nije u zemlji, već putuje svetom pa Mari tako ostaje sama na njegovom zabačenom imanju na severu Engleske. Međutim, jednog dana Mari u vrtnom zidu otkriva zaključana vrata obrasla bršljanom. Događaji koji su potom usledili potpuno su promenili njen život.

SMRT NA NILU (početak prikazivanja 22. oktobra)

Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mesec savršenog para tragično završava. Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprekorno odevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do karaj ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta. Ako ste volili seriju Poaro i ljubitelj ste priča Agate Kristi, nemojte propustiti ovaj film.

Naslovna fotografija: IMDb

Podeli

Scroll to Top