Izložba u galeriji KvART koja je oduševila Beograđane

U galeriji KvART upravo je završena izložba radova kragujevačkog slikara Gorana Rakića, koja je naišla na izvanredan prijem i nezapamćenu posetu. Izložbu je činilo 14 slika velikog formata, koje su publiku osvojile svojom ekspresivnošću i izuzetnim koloritom. Naime, umetnik je predstavio beogradskoj publici najnoviju seriju slika na velikim formatima, kombinovanoj tehnici, u kojoj sintetiše svoja dosadašnja iskustva – od crteža, preko monohromije do kolorita.

Goran Rakić

– Izlaganje slika u ovako velikoj galeriji je pravi praznik za umetnike. Slike imaju prostora da dišu, a prostor je učinio da i sama postavka bude dobra, ali i da publika može da sagleda sliku sa udaljenosti koja nije uvek moguća u mnogim galerijama. Posebno ću pamtiti otvaranje izložbe, koje je veoma profesionalno organizovano – kaže Rakić po zatvaranju izložbe.

Goran Rakić je slikar koji je na umetničkoj sceni Srbije aktivan još od 80-tih godina prošlog veka, predstavljajući se samostalnim izlaganjem širom Jugoslavije, Evrope pa čak i u Americi. Njegov opus pretežno čine apstraktne slike  na velikim platnima.

Ono što je publiku posebno oduševilo jesu nazivi slika (Dvoje, Kišni dan, Kola doktora Kostića, Nagoveštaj Vetra, Sahara…), za koje autor kaže da su namerni, i da posmatrača treba da isprovociraju da dodatno razmišlja i da se dublje zagleda u sliku.
Rakić se posle kraće letnje pauze vraća u svoj atelje i već za kraj godine priprema novu seriju slika.

Tekst i foto: Promo

Podeli

Scroll to Top