Januar je kao stvoren za bindžovanje, donosimo vam listu noviteta na streaming platformama

Nakon haotičnog decembra, koji je bio ispunjen mnogobrojnim obavezama i odličnim žurkama, uplovili smo u najduži mesec u godini, koji će tradicionalno proteći u mirnoj atmosferi i u znaku porodičnih okupljanja. Ovo je doba godine kada volimo da budemo ušuškani u svojim domovima i da uz omiljene napitke i gricalice uživamo u bindžovanju. U skladu sa tim, streaming platforme pripremile su ovog meseca odličnu ponudu noviteta, a mi vam u nastavku otkrivamo najzanimljivije naslove.

Kaleidoscope

Serija prati grupu lopova na čelu sa harizmatičnim vođom, čiji lik tumači Giancarlo Esposito, dok pokušava da se probije kroz najmoćniji sigurnosni sistem na svetu ne bi li izvela pljačku vrednu 7 milijardi dolara. Međutim, njihova najveća pretnja na tom putu su izdaja i pohlepa. Kurizitet kod ove serije je to što ne morate da je pratite od prve epizode već raspored gledanja možete da odredite sami, a svaka od osam epizoda odvešće vas u epicentar neizvesnosti.
Serija je već od danas dostupna na Netflixu, tako da nemate šta da čekate.

The Lying Life of Adults

Ukoliko volite Elenu Ferante, sigurni smo da se radujete ekranizaciji još jednog njenog romana. Verujemo da mnogi od vas već znaju da ova priča prati Giovannu i njenu tranziciju iz detinjstva u adolescentko doba tokom 90-tih godina u Napulju. Iako je odrasla sa strogim roditeljima, ovo je period kada je njena tetka Viktoria uzima pod svoje i upoznaje je sa drugim delovima grada i skrivenim porodičnim tajnama. U ulozi protagonistkinje naći će se Giordana Marengo, njenu tetku tumačiće Valeria Golino, a roditelje – Alessandro Preziosi i Pina Turco.
Serija je od 4. januara dostupna na Netflixu.

Copenhagen Cowboy

Nakon što je godine svog života posvetila nepoznatoj organizaciji, mlada i misteriozna devojka Miu traži svog neprijatelja Rakela u želji za osvetom i pravdom. Na tom putu, ona se kreće kroz podzemlje Kopenhagena i polako otkriva svoju prošlost i prirodu veze sa svojim neprijateljem. U pitanju je veoma zanimljiva noir triler serija, čiji je kreator Nicolas Winding Refn poznat po seriji Pusher.
Copenhagen Cowboy dostupna je od 5. januara na Netflixu.

Ginny & Georgia

Prva sezona ove serije prikazana je 2021. godine, a ako ste je propustili, ovo je idealan tajming da nadoknadite gradivo. Priča prati majku Georgiju, ženu slobodnog duha, koja sa svoje dvoje dece – Ginnom i Austinom – kreće na put u potrazi za boljim životom. Međutim, najintrigantniji je njen love-hate odnos sa ćerkom koja na kraju prve sezone saznaje mračne detalje iz majčine prošlosti i odlučuje da sa bratom napusti grad.
Druga sezona biće dostupna od 5. januara na Netflixu.

The Last Of Us

Radnja ove serije inspirisana je istoimenom video igricom koju nije bilo lako adaptirati u ovaj format. Međutim, najbolja garancija da je ovaj posao dobro urađen jeste Craig Mazin – scenarista Černobilja, koji je koscenarista ove priče. Premisa je sledeća: Joel and Ellie, koje tumače Pedro Pascal i Bella Ramsey, nalaze u postapokaliptičnom svetu i primorani su da se bore protiv brutalnih i nemilosrdnih ubica dok se probijaju kroz Ameriku.
Serija je dostupna od 15. januara na HBO Max plarformi.

That 90s Show

Dugoočekivani spinoff kultne serije Vesele sedamdesete stiže ovog meseca. Radnja je ovog puta smeštena u Viskonsin, 1995. godine, kada unuka Kitty i Reda Forman odlučuje da provede leto kod njih. Ona će tamo steći četiri nova prijatelja sa kojima će većinu vremena provoditi u čuvenom podrumu. U seriji će se pojaviti neke od najvećih zvezda ove priče, poput Ashtona Kutchera, Mile Kunis i Wilmera Valderrama, a na listi novih lica su Ashley Aufderheide, Mace Coronel, Maxwell Acee Donovan, Reyn Doi i Sam Morelos.
Serija je od 19. januara dostupna na Netflixu.

Poker Face

Glavna junakinja Charlie ima neobičnu sposobnost da prepozna kada neko laže dok otkriva niz čudnih zločina. Njena uloga pripala je genijalnoj Natashi Lyonne, a deo glumačke ekipe je i Adrian Brody.
Serija je dostupna od 24. januara na Peacocku.

Shrinking

Da li ste spremni da upoznate psihotarapeuta koji počinje da krši pravila profesije i da govori svojim klijentima ono što stvarno misli? Međutim, na ovaj način, on neće promeniti samo život svojih pacijenata već i sopstveni. Autori serije su genijalni Jason Segel, koji ujedno igra i glavnu ulogu, zatim Bila Lawrence, kreator serije Ted Lasso i Brett Goldstein.
Serija je od 27. januara dostupna na platformi Apple TV+.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @martynaszalacka
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top