Jednostavni trikovi da se rešite velikih pora i mitisera

Problem proširenih pora i pojava mitisera postoji gotovo kod svake žene, a gotovo da nema one koja ne smatra da je u pitanju nerešivo stanje. Ali, da ove nepravilnosti na koži ne bi postale vaša noćna mora nudimo vam jednostavna rešenja. Slavna estetičarka Rachel Renée i uspešni dermatolog Rouleau Nazarian napravile su spisak korisnih saveta koji će vam sigurno biti od pomoći.

#1 Začepljene pore najjedostavnije i najefikasnije će vam očistiti kozmetičar i zbog toga se preporučuje da odlazite na redovne higijenske tretmane jednom mesečno što će biti najblagotvornije za vašu kožu. Ukoliko želite da lice očistite u kućnoj varijati, možete koristiti pilinge ili četkice za čišćenje lica, ali budite blagi prema vašoj koži kako ne biste stvorili crvenilo i druge iritacije.

#2 Koristite proizvode koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu. To je najbolji sastojak za prodire koji prodire u pore i pomaže da se one pročiste od prljavštine. Takođe će učiniti vašu kožu glatkom, ublažiće sve vrste iritacija i sprečiti prekomerno lučenje ulja.

#3 Odlazite nekoliko puta godišnje na hemijski piling lica. Ovaj delotvorni tretman pomoći da površina vaše kože izgleda glatko, što smanjuje pojavu pora, ali ih takođe i čisti i smanjuje.

#4 Koristite retinol. Proizvodi sa vitaminom A odnosno retinolom najviše se koriste u anti-ageing kozmetici odnosno kako bi suzbili nastajanje bora. Međutim, oni su odlični i kada je su u pitanju proširene pore jer povećavaju proizvodnju kolagena, a samim tim smanjuju lučenje ulja i pomažu u smanjenju pora.

#5 Koristite kreme za sunčanje. Sunce može da uzrokuje u velikom broju slučajeva povećanje pora jer smanjuje elastičnost kože i zbog toga su proizvodi sa SPH faktorom za dnevnu negu jedno od odličnih rešenja.

#6 Laserski tretmani su takođe fantastičan način za rešavanje ovog problema. Oni otklanjaju mrtve ćelije sa gornjeg sloja kože i podstiču proizvodnju kolagena i zbog toga su najefikasniji u smanjenju već proširenih pora.

Podeli

Scroll to Top