Jelly lips je najnoviji makeup trend koji će se nositi celo leto

Kada živa u termometru pređe 30 stepeni, to je obično znak da je vreme da se okrenemo makeup podlogama sa glow efektom, kremastim proizvodima za konturisanje i, naravno, živopisnim bojama na usnama. Leto je idealno godišnje doba za eksperimentisanje sa ruževima u razigranim nijansama, pa nam u skladu sa tim, pred sam početak sezone stiže jelly lips trend koji će obeležiti mesece koji dolaze. U pitanju je makeup look inpirisan K-beauty šminkom koji je toliko svestran da smo sigurni da ćete želeti da ga isprobate.

Šta su jelly usne?

Ne, nisu u pitanju usne na koje ste stavili gloss u nekoliko slojeva već nešto mnogo suptilnije. Jelly lips podrazumeva obojene usne sa sočnom i hidrantnom završnicom. Pritom, boja u unutrašnjem delu usana bi trebalo da bude nešto intenzivnija nego na ivicama jer je cilj da usne izgledaju kao da ste upravo pojeli lizalicu. Ovakav look već godinama nose žene iz Koreje, a sada ga prihvataju žene iz celog sveta. O popularnosti ovog trenda najbolje govori činjenica da su mnogi brendovi lansirali proizvode sa kojima možete da postignete ovaj efekat u jednom potezu, a pioniri među njima su YSL Beauty sa svojim Candy Glaze Lip Gloss Stickovima i Makeup by Mario sa MoistureGlow Plumping Lip Color.

@jaeldorotan

Kako da postignete ovaj look?

Naravno, ovaj look najlakše ćete postići uz pomoć pomenutih proizvoda, ali oni vam nisu neophodni. Sve što je potrebno da uradite jeste da nanesete svoj omiljeni ruž, a potom i ulje za usne ili balzam kako biste postigli sočan i hidriran izgled bez suvišnog sjaja. Naravno, možete koristiti i odgovarajuću olovku, koja bi trebalo da bude u istoj nijansi kao i ruž.
S druge strane, mnoge beauty influenserke tvrde da jelly lips izgleda mnogo bolje u paru sa omre efektom. U ovoj varijanti potrebno je da karmin nanesete na sredjem delu usana, a da potom lagano prevučete boju ka ivicama. Isti rerezultat možete dobiti i ako ruž u svetlijoj nijansi nanesete na čitavu površinu usana, a nešto tamniju nijansu nanesete samo na sredini usana. Podrazumeva se, nakon toga dolaze ulje ili balzam.

Kao što možete da vidite na fotografijama, jelly lips možete nositi u paru sa bilo kojom bojom – od najintenzivnije crvene do nude nijansi, što je za nas najbolji deo priče. Za koju god varijantu da se odlučite, na ovaj način dobićete sočan izgled pun volumena koji izgleda potpuno prirodno.

INJournal preporuka

YSL Beauty – Candy Glaze Lip Gloss Stick, nijansa Pink Satisfaction
Makeup by Mario – MoistureGlow Plumping Lip Color, nijansa Mulberry
Lancôme – L’Absolu Rouge Cream, nijansa 253
Fenty Skin – Cherry Treat Conditioning + Strengthening Lip Oil
Maybelline New York – Super Stay Vinyl Ink Long Lasting Liquid Glossy Lipstick, nijansa 35 Cheeky
Gisou – Lip Oil

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top