Julia Roitfeld zaštitno je lice Conscious Exclusive kolekcije

Nova H&M Conscious Exclusive kolekcija spaja staro i novo, istoriju sa modernim dobom. Lanisarana je paralelno sa otvaranjem izložbe „Fashion Forward – 300 godina mode“ u muzeju Musée des Arts Décoratifs, kojoj odaje počast, a preslikava ideju slikarske i sofisticirane elegancije.
H&M dizajnerski tim je zaronio u muzejske zbirke mode, kako bi preuzeo ključne komade iz poslednja tri veka visoke mode. Rezultat je savremena i umetnička kolekcija, koja je puna duha, progresivna, svesna i zaista jedinstvena. Kolekcija će biti dostupna u oko 180 prodavnica širom sveta, i na internetu, od 7. aprila.

1hm 20316

– Radili smo sa inovativnim održivim materijalima i ukrasnim detaljima, i ova kolekcija se sastoji od slojeva, oblika i tekstura, dekorisanih ukrasnim asesoarom i deko nadahnutim bijoux nakitom – kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savetnik u H&M.
Laka i lepršava silueta vrti se oko haljina, umetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi dodaju dah iznenađenja, pretvarajući haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom oslikava mermer na tkanini. Tunika je ukrašena sa delom Botičelijeve „Tri gracije“. Kratke haljine i bluze nose nonšalantnu dozu sofisticiranosti, stvarajući električni i eklektični kratki spoj između sadašnjosti i prošlosti.

2hm 20316

– Jedan od mojih omiljenih komada iz kolekcije je mini haljina asimetričnog oblika koja je inspirisana slikom Gistava Moroa. Volim kombinaciju svesnog, održivog materijala i starih slika. Prava stvar je kada nosite odeću od održivih materijala koja izgleda kao da je skrojena za crveni tepih – kaže Julia Restoin Roitfeld, zaštitno lice kampanje.
Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, organski lan i Tencel® mešavine, i druge inovativne materijale kao što su kamenčići i kristali izrađene od recikliranog stakla i Denimite – materijal napravljen od recikliranog iznošenog džinsa. H&M je prva modna kompanija koja koristi takve materijale.

3hm 20316

Novina za ovosezonsko lansiranje Conscious Exclusive kolekciju su i tri venčanice – praznik svetlosti i ukrasa, pretvoren u bajkovite, nabrane linije za mladu koja želi da bude lepo obučena i osvešćena.
H&M će biti ekskluzivni sponzor predstojeće izložbe „Fashion Forward – 300 godina mode“ u muzeju Musée des Arts Décoratifs, a Pamela Golbin biće glavni kustos izložbe.
Conscious Exclusive 2016 kolekcija biće dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj 14 – 16 u Beogradu.

4hm 20316

5hm 20316

Foto: PR

Podeli

Scroll to Top