K-Beauty: sve što treba da znate o najpopularnijoj kozmetici na svetu

Proizvodi za negu koji nam dolaze iz Koreje već godinama unazad najpopularniji su u beauty svetu i to sa razlogom. Samo jedan pogled na kožu žena iz ove azijske zemlje dovoljan je da nas natera da njihovu rutinu u nezi kože ozbiljno razmotrimo. Korejke su poznate po mladolikom i zategnutom licu i tenu koji odiše zdravim sjajem, a za to je zaslužan poseban pristup nezi koji se sastoji od 10 koraka. Možda zvuči komplikovano, ali je vredno. Jer kad se jednom uverite u efikasnost ove rutine, nikada više nećete poželeti da je promenite. U nastavku vam donosimo detaljan opis koraka u K-Beauty nezi, kao i proizvode koji su namenjeni svakom od pomenutih postupaka. Reč je o najkvalitetnijim preparatima, koji se sada mogu kupiti i na našem tržištu i to na online stranici zvaničnog uvoznika ovih brendova – skintemple.rs

Prvi korak – čišćenje lica uljanim preparatom
Večernje čišćenje kože ima ozbiljan zadatak uklanjanja svih nečistoća koje su se tokom dana skupile na licu. Da bismo bili sigurni da je lice očišćeno kako treba koristićemo dve vrste proizvoda: proizvod za čišćenje na bazi ulja i proizvod za čišćenje na bazi vode. Uljani čistači zaduženi su za čišćenje uljanih nečistoća sa lica poput sebuma, šminke i kreme sa zaštitnim faktorom. Pogledaj naš izbor uljanih sredstava za čišćenje.

p1 heimish-sredstvo-za-ciscenje-lica5c90dc70249a0

HEIMISH sredstvo za čišćenje lica na uljanoj bazi 

 

p2 huxley-ulje-za-ciscenje-lica5c79457bb2660

HUXLEY ulje za čišćenje lica 

Drugi korak – čišćenje lica proizvodima na vodenoj bazi
Proizvodi na vodenoj bazi kao što su gelovi ili pene uklanjaju znoj, prašinu, čestice smoga i sitne nečistoće preostale iza prvog koraka čišćenja. Ovu koreansku naviku duplog čišćenja praktikuju dermatolozi i kozmetičari širom sveta. Ujutro je dovoljno umiti se samo gelom ili penom. Pogledaj naš izbor gelova, pena i prirodnih sapuna.

p3 cosrx-toner-15c86569d55e8a

CosRX gel za umivanje sa niskom pH vrednošću

p4 pyunkang-yul-pena-za-lice5c8f861fdd331

PYUNKANG YUL pena za čišćenje lica

p5 honest-cleansing-foam5c5836b410eff

BENTON bogata kremasta pena za čišćenje lica

Treći korak – piling
Bilo da se odlučite za mehanički ili hemijski piling, steknite naviku da ovaj važan korak ponavljate jednom ili dva puta nedeljno. Piling će vam pomoći da uklonite mrtve ćelije sa površine kože, omekšate lice i omogućite mu da što bolje upije lekovite i hranljive sastojke iz kozmetičkih proizvoda koje koristite. Kada radite piling fokusirajte se na predeo nosa i mesta na licu gde su pore najvidljivije. Pogledajte naš izbor proizvoda za blagi hemijski piling.

p6 cosrx-ahabha-toner5c86508d910fb

CosRX AHA/BHA toner za čist ten

p7 triple-c-lightning-liquid5c581fe10206e

BENTON aloe BHA toner

Četvrti korak – toniranje
Toniranjem se održava idealan pH balans kože. Za to je potrebno odabrati neagresivan proizvod za negu koji će istovremeno umiriti osetljivu kožu i hidrirati je. Pogledaj naš izbor tonera.

p8 huxley-toner-sa-uljem-kaktusa5c7a638479473

HUXLEY toner sa uljem kaktusa

Peti korak – esencije
Genijalan koreanski proizvod koji kod nas nema adekvatan prevod osim možda esencije svojom laganom, vodenastom strukturom hidrira lice, a hranljivi sastojci njene formule obezbešuju blistav ten i zaštu od starenja kože. Pogledaj naš izbor najkvalitetnijih esencija.

p11 snail-bee-high-content-essence5c5841e7a7530

BENTON esencija sa puževom sluzi i pčelinjim otrovom

p12 cosrx-hyaluronic-hydre-power-essence-100ml-esencija-sa-hijaluronom5c612f0337cdc

CosRX hijaluron esencija za lice

Šesti korak – serumi i ampule
U ovom koraku nanosmo proizvode koji leče bilo koji problem koji imamo na koži. U zavisnosti od toga da li se borite sa aknama, prvim borama ili hiperpigmentacijom iz široke palate K-Beauty proizvoda odabraćete odgovarajući serum ili ampulu. Serumi i ampule su proizvodi visokom koncentracijom specifičnih sastojaka koji ciljano deluju na vaš problem. Ukoliko nanosite više različitih pravilo je da idete od ređe ka gušćoj konzistenciji. Pogledaj naš izbor seruma i ampula.

p13 mizon-serum-za-lice5c876d38f2c53

MIZON ampula sa mucinom za intenzivnu regeneraciju

p14 mizon-serum5c866a96f1b4e

MIZON kolagen serum

Sedmi korak – hidratacija kože
Proizvodi koji obezbeđuju dubinsku i dugotrajnu hidrataciju vrlo su česti u izboru koreanske kozmetike i može se reći da upravo oni čuvaju tajnu odmorne i mladolike kože. Ono što ih čini drugačijim od proizvoda na koje smo navikli je njihova lagana struktura i to važi i za emulzije, losione, gelove, kreme. Hidriranje kože je obavezan korak, nezaobilazan u jutarnjim časovima, ali i uveče kada mu se posvećuje dodatno vreme i pažnja. Pogledaj naš izbor sredstava za hidrataciju.

p15 proba

PYUNKANG YUL hranljiva krema

p16 cosrx-krema-sa-hijaluronom5c90cf5e5f4d2

CosRX krema sa hijaluronom za intenzivnu hidrataciju

Osmi korak – kreme za područje oko očiju
Ukoliko nemate naviku da specijalnom kremom svako veče negujete područje oko očiju, sada je pravi trenutak da počnete i rešite se sitnih borica, tamnih kolutova oko očiju i nadutosti. Uz ovakvu negu moći ćete mirno da spavate potpuno spremni za sve zadatke i lepote novog dana koji je pred vama. Pogledaj naš izbor krema za područje oko očiju.

p16 fermentation-eye-cream5c582a33ee4b3

BENTON krema za predeo oko očiju sa fermentacijom

p17 mizon-krema-za-podrucje-oko-ociju5c879ea72044a

MIZON kolagen krema za predeo oko očiju

Deveti korak – maske
Za popularizaciju maski za lice, naročito sheet maski, zaslužan je upravo K-Beauty trend. Ove maske od prirodnog platna bogato natopljene hranljvim i hidratantnim sastojcima koji, u zavisnosti od pojedinačnog sastava, podmlađuju kožu ili rešavaju određene dermatološke probleme. Ritual stavljanja maske u trajanju od 15 do 20 minuta pruža osećaj velike opuštenosti i mira pa ga mnogi porede sa spa tretmanom. Pogledajte naš izbor maski.

p18 labute-shea-buter-maska-za-lice5c824d309c26d

LABUTE sheet maska sa shea buterom

p19 labute-crveni-zensen-maska-za-lice5c824c3e16ed5

LABUTE sheet maska od crvenog ženšena

Deseti korak – kreme sa zaštitnim faktorom
Najvažnija stvar o nezi lica koju možemo naučiti od Koreanki je svakodnevno koriščenje kreme sa zaštitnim faktorom. Popularnost ove kreme nije samo vezana za koreansku ljubav prema svetloj puti već ima i svoju praktičnu stranu: čuvanje i zaštita lica od štetnog sunčanog UV zračenja ima neprocenljiv i nezamenljiv anti age efekat. Koreanke svaki svoj jutarnji ritual vezan za negu kože završavaju nanošenjem ove kreme koja im je podjednako važna i tokom leta i oblačnih zimskih dana. Pogledaj naš izbor krema sa zaštitnim faktorom.

p20 cosrx-aloe-krema5c8651ebc8202

CosRX aloe krema sa zaštitnim faktorom SPF 50+++

p21 papaya-d-sun-cream-spf385c5826e23710d

BENTON krema za lice od papaje sa zaštitnim faktorom SPF38/PA+++

Naslovna fotografija: @songofstyle /promo

Podeli

Scroll to Top