Kako da adekvatnom kućnom negom odložite odlazak na anti-age tretmane

Kada govorimo o anti-agingu i svim znakovima starenja kože, prva stvar koja nam pada na pamet jeste hijaluron, tačnije njegov gubitak. Ali, koja su glavna svojstva hijaluronske kiseline i šta možemo da preduzmemo po pitanju njenog gubitka? Za početak je dobro znati da je reč o supstanci koja se prirodno nalazi u našem organizmu, a njena glavna osobina je to što vezuje velike količine vode zbog čega hidrira kožu, koja je zahvaljujući tome jedra, glatka i ima mladalačku svežinu. Nažalost, već nakon 25. godine koncentracija hijaluronske kiseline u koži počinje da opada, a sa godinama se ovaj proces samo ubrzava. Statistički podaci pokazuju da nivo hijalurona u koži u 35. godini pada na 80%, u 55. na 40%, da bi nakon 60. rođendana njegova koncentracija bila manja od 20%. Mada ovaj proces ne možemo da zaustavimo, to ne znači da treba da sedimo skrštenih ruku jer postoji mnogo toga što možemo da uradimo kako bi ga usporili.
Većina dermatologa i anti-aging specijalista, slaže se da su injekcije hijalurona najefikasniji pristup podmlađivanja kože. S tim što ovaj pristup podrazumeva i adekvatnu kućnu negu bez koje su rezultati mnogo kraćeg veka. S druge strane, uz odgovarajuću beauty rutinu, ne samo da možemo da produžimo dejstvo anti-age tretmana već možemo i da odložimo njihovu primenu.

Upravo zbog toga, proizvodi na bazi hijaluronske kiseline već dugo se nalaze na mom toaletnom stočiću, a imala sam priliku da isprobam i mezoterapiju (doduše samo dva puta i to ne tako skoro). Iako su rezultati bili zadovoljavajući, više volim da se oslonim na kućnu negu i na proizvode sa aktivnim sastojcima. Jedna od mojih omiljenih linija godinama unazad je Eucerin® Hyaluron Filler što je bio i glavni razlog zbog čega sam želela da isprobam novu, unapređenu verziju ove linije. Drugi važan razlog jesu konstantni tragovi umora na mom licu, koji su i očekivani ako imamo u vidu da sam mama dvomesečne bebe. Formule mojih novih beauty saveznika (Eucerin®Hyaluron-Filler Dnevna krema SPF15 za suvu kožu i Eucerin®Hyaluron-Filler Koncentrat) odmah su mi se dopale jer, kao i svi ostali proizvodi iz unapređene Hyaluron Filler linije, imaju trostruko anti-age dejstvo, zahvaljujući sledećim sastojcima:

Eucerin® patentiranoj kombinaciji hijaluronske kiseline dugog lanca – koja aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora i hidrataciju površinskog sloja kože, i hijaluronske kiseline kratkog lanca – koja ima 40 puta manju molekulsku masu i prodire u dublje slojeve kože obezbeđujući dubinsku hidrataciju i popunjavanje dubokih bora
Bioaktivnim glicin saponinima, koji efikasno stimulišu produkciju hijaluronske kiseline, obezbeđujući koži hidrataciju na mestima gde duboke bore nastaju
Enoksolonu, sastojku koji usporava razgradnju hijaluronske kiseline štiteći tako nivo hijalurona u koži

Koncentrat sam i ujtru i uveče nanosila nežnim pokretima sa akcentom na područja sa boricama, a osećaj na koži nakon upotrebe ovog proizvoda bio je izuzetno prijatan. Kada je reč o Hyaluron-Filler Dnevnoj kremi SPF15 za suvu kožu posebno mi se dopala njena lagana testura zbog koje se pokazala i kao odlična make-up podloga.
Prvi utisak bio je odličan, ali svakako da je mnogo važniji onaj na duže stare. Proizvode iz unapređene Hyaluron-Filler linije koristim nešto manje od mesec dana i ako je suditi po onome što sam do sada dobila učinak je odličan. Koža je bogato hidrirana i jedra dok su sitne bore manje vidljive. Naravno meni je najvažnije to što se polako vraća sjaj na licu bez obzira na činjenicu da je neredovan san deo moje svakodnevice.

Za kraj, želim da pohvalim i nova pakovanja sa metalik sjajem i vrhunskom završnom obradom koja im daje dozu luksuza. Još važnije je da su pakovanja dnevnih i noćnih krema iz Eucerin®Hyaluron-Filler linije 100% su reciklabilna, a pakovanja svih Eucerin®Hyaluron-Filler linija sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom. Mada znam da nam zaštita životne sredine nije na listi prioriteta kada biramo proizvode za negu, verujem da se svi lepše osećamo kada znamo da kozmetika koju koristimo neće ugroziti našu planutu.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top