Kako da budete najbolje obučena osoba u kancelariji na plus 40? Pratite naše savete

Ukoliko niste te sreće da čitavo leto možete da provedete na moru, verujemo da se poslednjih dana vaše najveće modne dileme vrte oko pitanja: šta obući za posao? Izbor odevnih kombinacija za kancelariju definitivno je pravi izazov usred leta jer pored razlike u temperaturi napolju i unutra, nije uvek lako odgonetnuti šta je prikladno, a šta ne i gde je granica između slobode i nepristojnosti? Ako tome dodamo da svi želimo da izgledamo lepo, bez obzira na to što živa na termometru neretko prelazi i 40 stepeni, onda svakodnevno stilizovanje može da postane pravo minsko polje.
Olakšavajuća okolnost jeste činjenica da su se pravila poslovne garderobe poslednjih godina promenila i da većina kompanija već dugo odobrava takozvani smart casual dress code. U skladu sa tim, naši poslovni outfiti ovog leta dobiće ležerni pomak, iako ćemo i dalje zadržati dozu elegancije. Isprobajte naše predloge i sigurni smo da ćete se naći na vrhu kancelarijske best dressed liste.

PRSLUK UMESTO BLEJZERA

Ovo je idealan način da zadržite uglađeni izgled, a da napolju ne doživite toplotni udar. U aktuelnoj ponudi možete naći veliki broj odela sa prslukom, ali ćete odlično izgledati i ukoliko iskombinujete prsluk sa omiljenim pantalonama. Najbolji deo priče je što ovakav stajling možete poneti uz ravnu obuću, a opet ćete izgledati elegantno.

Naš predlog:

MIDI HALJINA

Midi haljine oduvek su bile naši najbolji saveznici tokom tropskih dana, a ono što je dobro ne treba menjati. S obzirom na to da sa ovim komadom ne možete da pogrešite, birajte krojeve koji najviše odgovaraju vašem tipu građe. Kada je reč o koloritu, držite se crnih i zemljanih tonova ili klasičnih printeva, poput florala i pruga.

Naš predlog:

H&M,
cena: 2.699 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

MONOHROMATSKE KOMBINACIJE

Verujemo da vam je odavno poznato da monohromatske kombinacije uvek izgledaju prefinjeno i uglađeno, pa su odlično rešenje kada želimo da na poslu obučemo opuštene komade koji nas neće sputavati. Tu pre svega mislimo na oversized košulje i pantalone sa širokim nogavicama, koje bi u drugoj režiji možda izgledale previše ležerno za kancelariju, ali kada spojite iste boje postaju pun pogodak.

Naš predlog:

RESERVED,
cena na upit
MASSIMO DUTTI,
cena: 8.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 6.290 din.

ODVAŽITE SE I OBUCITE BERMUDE

Znamo da većina vas misli da bermude nisu komad koji bi trebalo poneti u kancelariji, ali verujemo da su ove fotografije dovoljno dobar argument da demantuju vašu tvrdnju. Naravno, jako je važno kako ćete ih upariti. Najbolje rešenje je komplet sa blejzerom ili košuljom, a možete izabrati i gore pomenuti monohromatski look. Za koju god varijantu da se odlučite, znajte da su potpetice obavezne.

Naš predlog:

H&M,
cena: 2.199 din.
CALVIN KLEIN,
cena: 12.592 din.

BLUZA I PANTALONE

Ovo je jedna od onih klasičnih kombinacija na koju uvek možete da se oslonite kada ste neodlučni. Za koji god kroj ili boju pantalona da se odlučite svakako nećete pogrešiti, a kada je reč o bluzama, važno je samo da to bude model sa rukavima. Bluze bez rukava ili na bretele ipak nisu za kancelariju.

Naš predlog:

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @anoukyve, @ladyaddict
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top