Vodič za izabor parfema u skladu s natalnom kartom

Parfemi su jedan od glavnih beauty saveznika svake žene, jer bez njih nijedan naš stajling niti make-up look nije kompletan. Odabrana mirisna nota je neka vrsta ličnog potpisa koji ostavlja utisak gde god da se pojavimo, stoga je važno da uz sebe imamo uvek parfem koji savršeno odgovara našem karakteru i životnom stilu. U moru dostupnih mirisa nije nam uvek jednostavno da se snađemo, zbog čega mnogi od nas na kraju kupuju još jednom onaj dobar stari parfem s kojim smo već bili zadovoljni.

1p horoskop

@pernilleteisbaek

Jedan od modernih i proverenih načina da uskladite parfem sa svojim karakterom jeste izbor mirisne note u skladu s horoskopom. Astrolozi tvrde da se prilikom ovakvog izbora, parfem ne usklađuje sa znakom u kom ste rođeni već s onim u kom se nalazi vaš natalni Mesec. Naime, Mesec predstavlja našu ličnost i emocije zbog čega nam pruža najtačaniju sliku parfema koji nam je potreban. U nastavku vam donosimo vodič za izbor parfema u skladu s horoskopom, koji vam može biti od koristi ukoliko ste istrošili sve tradicionalne načine, a pritom ćete se i lepo zabaviti. Oni koji su isprobali ovu metodu, tvrde da je nepogrešiva.

OVAN

2 ph ovan

Tom Ford Tuscan Leather Eau de Parfum

Osobe s Mesecom u Ovnu su vizionari i biraju retke mirisne note kakve neće nositi svaka treća devojka. Oni su idealni kupci niche parfema koji su sve, samo ne uobičajeni. Dobar izbor su kompozicije s mirisom kože jer je reč o najmanjoj mirisnoj porodici, s notama ekstrakta breze, dima i duvana.

BIK

3bik

Dolce & Gabbana Velvet Ginestra Eau de Parfum

Ako je vaš Mesec u Biku, ovo je period u kom vas očekuju velike promene jer je u 2020. Uran ušao u ovaj znak i tu će ostati narednih sedam godina. Zbog neočekivanih događaja koje ova planeta donosi, moguće je da ćete se osećati nesigurno, pa vam je potreban miris s toplim i dobro poznatim notama kakve su mošusne.

BLIZANCI

4bliyanci

Gucci Mémoire d’une Odeur Eau de Parfum

Osobe s Mesecom u Blizancima obožavaju parfeme i uglavnom imaju bar nekoliko na svojim toaletnim stočićima. S obzirom na to da je za njih 2021. bila godina velikih odluka i preispitivanja, sada je došlo vreme za malo zabave koju će upotpuniti cvetne note.

RAK

5rak

Versace Crystal Noir Eau de Parfum

Za razliku od Blizanaca, ovo su osobe koje se opiru promenama i najverovatnije isti parfem nose godinama. Odgovaraju im kompozicije s notama kokosa ili nerolija koje sa sobom nose letnju atmosferu.

LAV

6lav

Jo Malone Honeysuckle & Davana Cologne

Postoje dve vrste Lavova: jaki, ali povučeni i glasni, ali oprezni. Prvoj grupi najviše odgovaraju suptilni parfemi koji se mogu osetiti tek kada im se približite dok druga voli nešto jače kompozicije. Idealan izbor za obe je cvetna toaletna voda Jo Malone Honeysuckle & Davana Cologne, koju glasniji tipovi Lava mogu nadograditi mlekom za telo iz iste linije.

DEVICA

7devica

Ralph Lauren Woman Eau de Parfum

Ako je vaš Mesec u Devici verovatno volite da sve držite pod kontrolom, pa vam je potreban romantičan, cvetni parfem koji će vas opustiti. Odgovaraju vam i sofisticirani mirisi s notama tuberoze, sandalovine ili crne ribizle.

VAGA

8vaga

Burberry Her Intense Eau de Parfum

Mesec u Vagi obično govori da spadate u osobe kojima je jako bitno šta drugi misle o njima, stoga vam odgovaraju elegantni i sofisticirani parfemi koji ostavljaju utisak.

ŠKORPIJA

9skorpija

Byredo Bibliothèque Eau de Parfum

Vama je potreban autentičan parfem s notama kože, pačulija ili božura, koji će ostatati u sećanju svakome ko vam se približi.

STRELAC

10strelac

Elie Saab Le Parfum In White

Note koje mirišu na prirodu najviše odgovaraju osobama s Mesecom u Strelcu jer im pružaju inspiraciju i potrebnu dozu optimizma. Dobar izbor su cvetni ili citrusni parfemi koji će u vaš život uneti radost tokom sumornih zimskim dana.

JARAC

11jarac

Tom Ford Lost Cherry Eau de Parfum

Ove osobe vole prefinjenost i luksuz, a izbegavaju preterivanje u bilo kom smislu. Ako vole slatkaste note, nikada neće izabrati previše slatke, a isto važi i za sve druge kompozicije. Potrebni su im raskošni parfemi koji će svakim novim špricom uneti glamur u njihovu svakodnevicu.

VODOLIJA

12vodolija

Chanel Boy Eau de Parfum

Osobe s Mesecom u Vodoliji najčešće vole neutralne mirise, pa im se dopadaju skoro svi unisex parfemi. Odgovaraju im drvenaste i mošusne note.

RIBE

13ribe

Paco Rabanne Olympéa Intense Eau de Parfum

S obzirom na to da je u ovaj znak ušao njegov vladalac Neptup, Ribe će još više izoštriti svoje šesto čulo i imaće mnogo vizionarskih ideja. U ovom periodu za njih su najbolji parfemi s mirisom mora, jer je Neptun Bog mora.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jomalonelondon, @kate.lavie
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top