Kako da znate koji je oblik noktiju najbolji za vas

Hiperprodukcija trendova nije zaobišla ni čarobni svet manikira, a pored boja i nail art tehnika, novi trendovi sve česće se pojavljuju i kada je reč o izboru oblika. Dok su početkom milenijuma četvrtasti nokti bili najaktuelniji, kasnije su ih zamenili okrugli i ovalni, a u međuvremenu je nastao i čitav niz novih, hibridnih oblika, kao što su badem, balerina, squareoval ili stilleto. Izbor je zaista veliki, ali pre nego što odlučite koji ćete oblik nositi na duže staze, jako je važno da uzmete u obzir stanje vaših prirodnih noktiju, izgled prstiju i ruku. Ako niste sigurni koji je oblik idealan za vas, donosimo vam vodič kroz sve aktuelne opcije, kao i kako da pravilno odaberete onu koja će laskati vašim rukama.

OKRUGLI NOKTI

Ovo je oblik sa kojim ne možete da pogrešite, a pritom će vam i nokti i prsti izgledati duže. Odlična je opcija za žene sa kraćim prstima ili za one koje imaju široku nokatnu ploču i kratke nokte. Još jedan bonus okruglih noktiju je činjenica da na njima lepo izgledaju lakovi u svim bojama.

OVALNI NOKTI

Ovalni nokti izgledaju prirodno i ženstveno, a pritom izdužuju prste. Međutim, da biste nosili ovaj oblik, morate imati nešto duže nokte od vrhova prstiju. Savršena su opcija za sve koji vole da eksperimentišu sa bojama i nail art trendovima, a ne žele da isprovaju neočekivane oblike, kao što su badem ili stilleto.

ČETVRTASTI NOKTI

Trend koji je započeo krajem devedesetih, a dostigao zenit na početku milenijuma, neodoljivo nas podseća na muzičke zvezde Gwen Stefani i Missy Elliot, koje su tada bile kraljice četvrtastih noktiju. Dobro stoji osobama sa uskom nokatnom pločom i tankim prstima, ali bi trebalo da imate u vidu da su ovako oblikovani nokti, zbog oštrih rubova, skloni pucanju.

SQUOVAL

Ovo je hibrid između okruglih, ovalnih i četvrtastih noktiju, ali upravo zbog toga izgleda najbolje na negovanim rukama i najzahvalniji je za održavanje. Odlično funkcioniše i sa kratkim i sa dužim noktima, kao i sa svim oblicima prstiju i rukama. Nokti ovog oblika mnogo su izdržljiviji od četvrtastih, a mada lepo izgledaju u kombinaciji sa svim nijansama lakova za nokte, nama se najviše dopadaju u paru sa tamnim bojama.

BALERINA

Oblik baletanki proslavila je Kylie Jenner, a podrazumeva duge nokte sužene sa strane i sa ravnim vrhom. Odličan je izbor za one koji na manikir gledaju kao na modni detalj i vole da bude što upečatljiviji. Ukoliko nemate izuzetno jake nokte, da biste nosili ovaj stil potrebno je da ih učvrstite gelom, akrilom ili dip metodom.

OBLIK BADEMA

Bademasti nokti su sličnog oblika, ali imaju špicaste vrhove. Zaštitni su znak Jeniffer Lopez, a često ih viđamo i na Instagram profilima vodećih ruskih manikira. Izgledaju veoma seksi i jako su efektni.

STILLETO

Ovaj ekstreman oblik pre nekoliko godina popularizovala je Rihanna, a danas ga najčešće nosi Kardi B. Podrazumeva špicaste nokte, koji podsećaju na potpetice vrtoglavo visokih štikli. Pogodan je za specijalne prilike ili za osobe sa zbilja smelim stilom, a slično kao i kod oblika balerina, da biste nosili ovaj stil morate najpre da ojačate nokte nekom od popularnih metoda.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portalu 31. januara 2020. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @betina_goldstein, @overglowedit
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top