Kako deluje hemijski piling i zašto se preporučuje tokom jesenjih dana?

– Iz razgovora sa svojim pacijentima često dolazim do zaključka kako se zaista dosta trude oko sprovođenja uobičajene nege, koriste skupe kozmetičke proizvode, ali očekivani rezultati neretko izostaju. Zašto? Odgovor je jednostavan i odnosi se na sposobnost, odnosno nesposobnost kože da upije neophodne supstance koje joj obezbeđujemo. Da bi hranljivi sastojci iz preparata prodrli u kožu, moramo se osloboditi starog sloja koji naš izraz čini umornim i starijim nego što zapravo jeste – otkriva dr Nenad Stanković.

1pp e 30915

Ono što je neophodno dehidriranoj i opuštenoj koži nakon izlaganja sunčevim zracima jeste upravo hemijski piling. Reč je o estetskoj proceduri kojom se kvalitet i tekstura kože podižu na viši nivo. Naime, nanošenjem određenih kiselina, u prvom redu trihlorsirćetne kiseline, uklanja se površinski sloj kože koji je već prekriven određenim hiperpigmentacijama, finim borama ili ožiljcima. I to nije sve. Na ovaj način podstiču se fibroblasti koji su odgovorni za stvaranje kolagena i elastina zaduženih za čvrstinu i fleksibilnost kože. Da bismo postigli maksimalan efekat, preporučuje se serija od četiri vezana tretmana uz obavezne kreme za oporavak i zaštitu od sunca. Ovakvim odgovornim pristupom, sprečavamo eventualnu pojavu pigmentacija koje mogu nastati, ukoliko se ne pridržavamo protokola nakon izvedenog tretmana. Zato je jesen idealan period za hemijski piling pošto se uklanja zaštitna barijera kože, te je nov sloj prilično osetljiv. Uklanjanjem površinskog sloja kože, omogućavamo razvoj novog koji je nežniji, mekši i podmlađeniji. Ten postaje vidno ujednačen, a koža sjajna, zategnuta i blistava. Tako pripremljena, ona može iskoristiti sve potrebne hranljive supstance iz krema, kao i vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu i antioksidanse iz mezoterapijskih koktela. Ovim postupkom, dolazi do regeneracije kože na temeljan i potpun način.

2p e 30915

– Hemijski piling je medicinski postupak i mora ga izvoditi isključivo lekar edukovan u ovoj oblasti. Veoma je važno poštovati ceo protokol, objasniti pacijentu propratne pojave poput crvenila i perutanja, a posebno predočiti značaj zaštite kože kako bi se prevenirale moguće komplikacije. Reč je o jačim pilinzima koji deluju u dublje partije kože, te je i oporavak deo procesa koji treba da bude adekvatno ispraćen – zaključuje dr Stanković koji je proglašen ekspertom za izvođenje hemijskih pilinga od strane poznate španske kompanije SKIN TECH PHARMA GROUP.

Akcija za oktobar – 20% na seriju hemijskih pilinga
Estetski centar „Estera“
Šumatovačka 111/20, Vračar, Beograd; tel: 066/378-372

Foto: Vesna Lavrnja

Podeli

Scroll to Top