Kako je bilo na svečanoj dodeli Serbia Fashion Awards-a?

Po završetku Serbia Fashion Week-a, u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi svečano su dodeljene nagrade „Serbia Fashion Awards“. Glamurozno veče proteklo je u dobrom raspoloženju prisutnih gostiju, dizajnera, manekena, novinara, ali i uz uzbuđenje koje se osećalo u vazduhu, dok se iščekivalo proglašenje pobednika…

Maja Manojlović
Maja Manojlović

Voditelji programa bili su Maja Manojlović i Boško Jakovljević, a priznanja su dodeljivana od strane modnih stručnjaka poput Donalda Potarda, svetskog modnog gurua i dugogodišnjeg direktora kuće Jean Paul Gaultier, Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka i Marcellous L. Jonesa, vlasnika The Fashion Insider Tv. Muzički deo programa pripao je pevaču Nikoli Burovcu, a pevačica Tanja Banjanin došla je kao podrška dizajneru Mladenu Milivojeviću Baronu.

Marie-Ange Horlaville i Svetlana Horvat
Marie-Ange Horlaville i Svetlana Horvat

Priznanja su dodeljena u 11 kategorija. Specijalnu nagradu za najveća dostignuća na polju mode, dobila je počasna gošća Serbia Fashion Weeka Marie-Ange Horlaville, legenda francuskog modnog novinarstva i autorka najgledanije modne emisije na državnoj televiziji Francuske kojoj je nagradu uručila Svetlana Horvat. Za najbolju nacionalnu mušku kolekciju izabrana je kolekcija dizajnera Bate Spasojevića, a nagradu za najbolju žensku kolekciju podelili su dizajneri Mladen Milivojević Baron i Marija Šabić, dok je nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila Sandrine Philippe iz Francuske.

Marija Šabić, Mladen Milivojević i Sandrine Philippe
Marija Šabić, Mladen Milivojević i Donald Potard

Dizajnerka u usponu, Ivana Mišić dobila je čak dve nagrade, i to za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja Fashion Talent Design Competition i mladog dizajnera koji najviše obećava. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu je dobila Patricia Blind. U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Jelena Kostić i Nikola Jovanović. Restoran „Piknik“ i hotel „Dash“ podelili su Spirit award kao najbolji saradnici Srpske nedelje mode.

Jelena Kostić
Jelena Kostić

Serbia Fashion Week već priprema svoje naredno izdanje tokom kojih će brojni srpski dizajneri obići mnoge delove sveta prikazujući svoje kolekcije u Bakuu, Njujorku, Kijevu i drugim gradovima.

Nikola Jovanović i Boško Jakovljević
Nikola Jovanović i Boško Jakovljević

Podeli

Scroll to Top