Kako je bilo na svečanom otvaranju 21. Sarajevo Film Festivala?

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu sinoć je otvoren 21. Sarajevo Film Festival powered by HT Eronet.
Domaćin otvaranja bio je bosanski glumac Feđa Štukan, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti Festivala, javne i kulturne ličnosti iz BiH i regiona.

1p sff 14815

Dvadesetprvo izdanje Sarajevo Film Festivala u narednim danima donosi veliki broj filmova i pratećih programa. U okviru Takmičarskog programa za igrani film ove godine će biti prikazano 10 filmova i to dve svetske premijere, jedna internacionalna i sedam regionalnih premijera, u trci za prestižno priznanje Srce Sarajeva 2015.

Anna Muylaert i Mirsad Purivatra
Anna Muylaert i Mirsad Purivatra

Festival je zvanično započeo paralelnim projekcijama filma „Druga majka“ u Narodnom pozorištu Sarajevo i „Ljetnom kinu HT Eronet“. Nakon projekcija, publiku je pozdravila rediteljka Anne Muylaert.
U sklopu programa „U fokusu“, publika će večeras imati priliku da vidi ostvarenje našeg reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“, dok će Takmičarski program biti otvoren igranim filmom hrvatskog reditelja Dalibora Matanića, „Zvizdan“.
Narednih dana, Sarajevo će ugostiti mnoga poznata imena iz sveta sedme umetnosti, a kao najveća zvezda pojaviće se i Benicio del Toro.

Foto: sff.ba

Podeli

Scroll to Top