Kako nahraniti kožu nakon povratka sa letovanja?

Vratili smo se sa mora puni lepih uspomena i letnjih avantura koje ćemo pamtiti čitav život, ali jedina stvar koja može da nam pokvari ovaj istinski užitak jeste isušena koža.
Dobro je poznato da je kada smo dugo izloženi suncu adekvatna zaštita neophodna. Upotreba preparata koji sadrže visok zaštitni faktor i izbegavanje da se boravi napolju tokom najkritičnijeg dela dana se podrazumevaju. Međutim, čak iako smo se dobro držali saveta lekara, tokom letovanja koža nam postaje suva i menja strukturu. Zbog toga je hidratacija nakon sunčanja od presudnog značaja.
Kada birate preparate koje ćete nanositi posle izlaganja suncu tražite one koji su bogati vitaminom C, vitaminom A i vitaminom B3. Maslinovo ulje, ulje badema i susama takođe su odlična, a ne zaboravite i na trenutno veoma popularno arganovo ulje koje najbolje hidrira kožu. Aloe vera gel može biti pametan izbor ukoliko želite da nahranite svoju kožu sastojcima iz prirode.
Ako želite dodatnu hidrataciju, napravite sami svoj melem tako što ćete ljiljanovo ulje dodati mleku za telo koje koristite. Ono će nahraniti vašu kožu, umiriti crvenilo i sprečiti perutanje. A ono što je najbolje, pomoći će vam i da duže zadržite preplanuli ten. Ulje nevena podjednako je dobro jer hidrira i čini kožu mekom.
Popularni buteri za kožu biće vam isto tako od pomoći, a najbolje je da izaberete kokosov ili kakao buter.
I ne zaboravite, unosite velike količine vode. To je najsigurniji način da će vam koža uvek ostati meka.

Podeli

Scroll to Top