Kako negovati kožu pre odlaska na letovanje?

Odlazak na letovanje ujedno porazumeva i veliki broj sati provedenih na suncu. Ne zavaravajte se da ćete se u hladovini zaštiti od UV zraka jer oni i ispod suncobrana nalaze svoj put do vaše kože. Osim toga, visoke temperature remete normalan Ph vrednost vaše kože čineći je dehidriranom i suvom. So iz slane morske voda, takođe, povlači sa sobom vodu iz vaše kože, ali i vrši površinski piling, pa vam se naizgled lice nakon dolaska sa plaže čini glatko i jedro. Međutim, ovi blagotvorni efekti morske vode, mogu kasnije dovesti do mnogo većih problema jer isušuju kožu i pospešuju starenje.
Kako biste izbegli štetna dejstva sunca i slane vode i u miru uživali na odmor bez posledica zbog kojih ćete se kasnije kajati, potrebno je da, osim krema sa visokim zaštitnim faktorom, pripremite vaš organizam za letovanje.
Prva u nizu stvari koju trebate da počnete da praktikujete već sa prvim toplim danima jeste da povećate unos vode. Iako se koža hidrira spolja kremama, ipak, njena najveža vlažnost dolazi iznutra, odnosno zahvaljujući vodi koju pijete.
Takođe, jedite namirnice koje će ojačati vašu kožu. A to su šargarepa, paradajz, i svo ono narandžasto-crveno voće i povrće. Ukoliko vam ipak nedostaje još vitamina, posegnite za nekim vitaminskim dodatcima.
Na trećem mestu je hidriranje kože koje bi, pred sezonu letovanja, trebalo da bude pojačano. Koristite prirodna mleka za telo, biljna ulja, ili druge preparate proverenog kvaliteta.
I za kraj, trebalo bi da znate da je odlazak u solarijum najgora stvar koju možete da uradite vašoj koži pre odlaska na more, jer to što ćete preplanuli otići na odmor neće vas zaštiti od štetnih efekata sunca.

Podeli

Scroll to Top