Kako vam ulje jojobe može pomoći da se rešite suvih i ispucalih krajeva i iritiranog vlasišta

Nakon što smo prethodnih godina imali priliku da se upoznamo sa svim benefitima kokosovog ulja za kosu, ulje jojobe postalo je novi super sastojak oko kog je stvoren veliki hype. Iako je nesumnjivo reč o novom trendu u beauty industriji, ovo ulje obožavaju najbolji frizeri današnjice, blogeri i urednici lepote. Razlog za to je činjenica da je bogato vitaminima A, D i E, kao i omega 6 i omega 9 masnim kiselinama, koje bagotvorno deluju na kosu i vlasište. Pored toga, ulje jojbe je nekomedogeno, što znači da se može koristiti za negu kože glave bez bojazni da će vam zatvoriti pore.

SVE PREDNOSTI ULJA JOJOBE

Ulje jojoj dobija se ekstrakcijom semena grma jojobe, koje obično raste u pustinjskim predelima Severne Amerike. Reč je o preparatu čija je glavna funkcija da zadrži vodu u dlaci, međutim, ima i drugih prednosti. Ono jača volumen, sprečava opadanje i podstiče rast kose, umiruje iritirano vlasište i sprečava nastanak peruti.

@stephaniebroek

DA LI SVI MOGU DA KORISTE OVAJ PREPARAT?

Kada je u pitanju nega kose najviše benefita od ulja jojobe imaće osobe sa izrazito suvom kosom ili krajevima dok se ne preporučuje ženama sa tankom dlakom jer će je otežati i slepiti. S druge strane, ovo ulje svako može koristiti za negu vlasišta jer oponaša prirodni sebum na korenu glave.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Ukoliko imate izrazito suvu kosu ili oštećenje krajeve, najbolje je da nakon pranja i sušena kose malu količinu ulja zagrejete trljajući dlan o dlan, a da potom nanesete na čitavu dužinu ili krajeve. Količina proizvoda koju ćete koristiti zavisi od dužine i gustine vaše kose, kao i od toga da li ćete ulje nanositi samo na krajeve ili na celu kosu.
Kao što smo već rekli, ovaj preparat veoma je delotvoran kod iritiranog vlasišta i pojave peruti, a pritom deluje i na folukul dlake i podstiče rast kose. Najbolji efekat imaćete ako čitavu vlasište izmasirate uljem i ostavite ga da deluje najmanje 15 minuta, a za još bolje rezultate prespavajte s ovim uljem. Nakon toga isprerite proizvod, a potom operite kosu.

Mayam – organsko ulje jojobe

Prima Essentials – čisto ulje jojobe

Herba Oils – ulje jojobe

Marcovita – hladno ceđeno ulje jojobe

Marigold – ulje jojobe

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @anoukyve
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top